Despre Transnistria

Potrivit presei din Republica Moldova, Putin a anulat astazi, 21 februarie 2023 Decretul Prezidential din 7 mai 2012 prin care garanta teritorialitatea Republicii Moldova in contextul "problemei Transnistrene".
 

De amintit ca, in 2006, 97% din populatia "republicii" separatiste Transnistria a votat intr-un referendum pentru independenta fata de Chisinau si, important tare de tot, alipirea la Federatia Rusa!

Rezultatul acelui referendum a fost validat printr-un decret de catre "presedintele" de la Tiraspol ceea ce, din perspectiva pasilor formali facuti de Moscova (cu respectarea la litera a propriei legislatii) in cazul celor patru nou republici intrate in Federatia Rusa in urma Operatiunii Militare Speciale contureaza clar directia in care o vor lua lucrurile.

Mutarea are loc in contextul in care Republica Moldova, transmite mesaje contradictorii si in contradictie cu prevederile constitutionale de neutralitate dar si al miscarilor militare care tind sa ocupe depozitul de munitie despre care am mai scris.

Daca stirea este adevarata, "Problema Transnistreana" va fi rezolvata extrem de rapid de catre Rusia si, cu siguranta intr-un alt mod decat cea ucrainiana. Miza este mare si Rusia nu isi permite ca depozitul sa fie ocupat de NATO.

Maia Sandu nu a invatat nimic din lectia negativa oferita de Ucraina si nici din aia pozitiva data de Ungaria si a ales sa se increada in capacitatea NATO de a apara micuta republica (ca tzatzele ei). 

Cand lucrurile se vor ingrosa si primele gloante vor incepe sa sfartece carne de moldovean, roman si, eventual polonez, sper sa ia o uniforma pe ea si sa purceada macar la inveselit soldatii din prima linie!

NATO nu va misca un deget, prezenta la Chisinau e simbolica si America nu are chef sa numere sicrie de zinc in drum spre Arlington asa ca va zice pas, Biden o va pupa pe frunte pe Maia si in Moldova vor ramane in scurt timp sa voteze doar femeile batrane si copii sub 16 ani...

Atat s-a putut!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.