Actiuni pe directia Energodar

Scriam despre o posibila si probabila ofensiva pe directia Energodar, dezvoltata prin Est.

Iata ca, la mai putin de 24 de ore, apar stiri precum ca fortele ucrainene incep sa dezvolte operatiuni de recunoastere activa in mai multe puncte pe axa respectiva.

În urma retragerii trupelor forțelor armate ruse din regiunea Harkov, comandamentul ucrainean își adună forțele pentru a lovi în alte zone. 

▪️ AFU își concentrează rezervele în apropierea localității Orikhiv. Acolo au ajuns unitățile Brigăzii 65 de infanterie mecanizată separată, Brigăzii 102 de apărare teritorială separată și Brigăzii 44 de artilerie. Trei sisteme ucrainene de război electronic antidronă Bukovel funcționează pe linia de contact.

▪️ Inamicul efectuează în mod activ recunoașteri ale pozițiilor rusești cu ajutorul dronelor de fabricație occidentală Matrix și RQ-20 Puma. 

▪️ În jurul orei 9.00, compania de infanterie a Brigăzii 65 de infanterie mecanizată separată și mai multe piese de echipament au lansat o ofensivă din direcția Orikhiv împotriva pozițiilor rusești din apropierea localității Nesteryanka. 

▪️ Conceptul comandamentului ucrainean a fost de a înconjura satul din două părți. Cu toate acestea, atacul s-a prăbușit aproape imediat: unitățile Forțelor Armate Ruse au întâmpinat atacatorii cu foc.

▪️ Echipamentul inamic care înainta a intrat într-un câmp minat rusesc care fusese instalat în prealabil. Primul care a explodat a fost un IFV YPR-765 de fabricație occidentală, urmat de un tanc T-72.

▪️ După ce au pierdut echipamentul militar, unitățile ucrainene s-au retras pe pozițiile lor inițiale. 

▪️ Unitățile Forțelor Armate Ruse au capturat trei membri ai echipajului tancului, inclusiv pe comandantul tancului în grad de locotenent. Atacul AFU s-a soldat cu un eșec total.

▪️ Cu toate acestea, aceasta nu este nici pe departe ultima încercare a inamicului de a ataca zona. 

Conceptul AFU este de a crea simultan tensiune în mai multe locuri, pentru a forța Forțele Armate Ruse să redistribuie toate rezervele în zonele de posibilă pătrundere, iar apoi să dea lovitura principală într-o singură direcție.



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.