3 ani de la Colectiv

Azi, corul de bocitoare s-a incolonat frumusel si a purces la a-si stoarce lacrimile pe la Colectiv.
Acum 3 ani, acolo mureau arsi de vii niste tinerinaivi, mult prea naivi daca e sa ma intrebati pe mine.

Evident, ei nu aveau nicio vina ca "au trebuit sa moara oameni" ca un guvern sa cada si sa vina altul, pus pe fapte mari si pe ras totul spre bucuria unora din tarile mai mult sau mai putin vecine.

In criminologie exista un principiu care guverneaza arta anchetei penale.
El este rezumat in cuvintele latine "Qui prodest", adica "cui foloseste".
Daca e sa privim inapoi, in cei 3 ani, incendiul de la Colectiv a folosit unui grup restrans de politicieni, in frunte cu Klaus si cu Julien si terminand cu Burduja.

De atunci si pana acum am mai scris despre Colectiv si ce cred eu despre asta.

Raman in continuare de parere ca a servit de minune unor scopuri politice! Ca a fost organizat de politicieni sau securisti, nu stiu.
Niciuna din ipoteze nu este de respins: ca a fost un accident, ca a fost provocat, in ambele variante a fost utilizat cu sange rece de niste escroci care au pus mana pe putere si pe resurse.

Dar ce e mai rau e ca nu s-au multumit sa se infrupte din miere ci au reusit sa compromita un intreg orizont de asteptare al unei societati. Au facut din Justitie un cacat pe care orice imbecil il apreciaza sau il critica fara sa aiba habar despre ce vorbeste.

La nivelul opiniei publice au creat un orizont de asteptare cu privire la gasirea vinovatilor iar la nivelul Justitiei au facut-o sa se orienteze in acelasi sens, provocand un adevarat scurt-circuit intre ce trebuia sa faca si ce a facut.
Si uite asa, in 3 ani de zile ne aflam doar un pic mai incolo decat eram dupa incendiu.

"A fost nevoie sa moara oameni" ca nenorocitii astia, in frunte cu o geaca rosie, sa faca praf tara si oamenii!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.