Incendiul care a ars bunul simt

Ma gandeam deunazi la cateva chestiuni ignorate de toti "desteptii". 
Cum ar fi o campanie de civilitate asemanatoare cu cea pentru plata taxelor derulata de ANAF. Un mesaj "de interes public" in spatiul publicitar, prin care, de exemplu, sa se explice ce facem la cutremur.  
Apoi, la incendiu. Cum sa identificam factorii de risc din jurul nostru si sa ne carabanim de acolo. Cum sa traveresam cand suntem pietoni sau pe bicicleta. Chestii din astea, practice, care intra in categoria bunului simt. 

Daca familia nu este in stare sa transmita astfel de informatii catre plozi, poate ca ar trebui sa ne punem serios problema ca banii care se toaca pe "resurse umane-POSDRU" sa fie alocati si la asa ceva. Stiu ca o sa rada Europa de noi dar, hei, este neesential daca asta ar duce la o crestere cat de mica in gradul de educatie al populatiei din Romania, pe care toti politicienii o folosesc la vot dupa care se sterg la cur cu ea.

A fost nevoie de un masacru pentru ca lumea sa realizeze ca se baga in rahat pana la gat atunci cand intra in “cluburile” lui Peshte... 

Au murit tineri si, din pleiada de informatii care au fost produse de delirul “sticlistilor” ce pierd vremea la teve, a rezultat ca:

-au murit o multime de fete, deci a domnit legea junglei;

-un pusti a facut o reclamatie la ANPC ca una scria in meniu si alta platea la bar (oare se dadea bon fiscal?) deci, pustii nostri nu au valoarea banului si nu stiu ca au drepturi care nu le sunt respectate;

-exista un mecanism speculatoriu al defectiunilor legislative care permite unui club plin de fum si de 4-500 de oameni sa prezinte documentatie de sala de spectacol cu 20 de locuri la mese - asadar, intreprinzatorii sunt iresponsabili si nu merita sa fie lasati cu lesa lunga, mai ales ca unul din ei avea la activ alte doua localuri incendiate;

-pe primari ii doare in cur sa verifice din cand in cand, cu ajutorul Politiei Locale (fosta Directie de Control a Primariilor) daca tinerii sunt in siguranta - asta numai alegatorii pot sa decida. Dar vedem ce aleg "alegatorii" needucati...;

-cativa evazionisti au iesit la interval ca sa faca poza de martiri ce isi inchid voluntar – sanchi – cluburile ce au pus in pericol alti tineri in fiecare seara in care au functionat- ar trebui date cate zece nuiele la curul gol, nu ridicate osanale si trimis mesaje cu "respekt", fraierilor!

-ca aceiasi patroni exaltati, de fapt, au probleme majore cu venituri nedeclarate si taxe neplatite - de ce mai functioneaza tarabele lor in plina prigoana impotriva evazionistilor, ca astia sunt la strada cu afacerea!

-ca primariile controleaza doar in programul de lucru - deci un sfert din alimentatia publica ESTE NECONTROLATA si poate ucide dupa bunul plac, caci activitatea se desfasoara dupa ora 16...;

-ca, daca o afacere nu se declara singura, nimeni nu o poate inchide - noaptea mintii, ce mai!

... si multe alte astfel de maruntisuri, pe langa care multi trec cu minima atentie dar care zugravesc o anormalitate care altora le sare in ochi.
Aaa, sa nu uit faza cu "Oculta mondiala", teoria conspiratiei care ne ascunde tot felul de amanunte esentiale in acest eveniment, ultima reduta a prostilor care nu vor sau se fac ca nu vor sa inteleaga unde este problema!

Am decis acum multi ani sa nu mai merg in astfel de cluburi, desi imi placea ce se petrecea acolo, in primul rand pentru ca nu putei respira! Da, lipsea cel mai simplu sistem de ventilatie care sa primeneasca aerul plin de fum si miros de transpiratie, o fereastra deschisa!
Nu ma dau clarvazator, dar s-a dovedit ca un astfel de loc poate ucide intr-o conjunctura cu putin mai nefavorabila decat o aniversare. Si ucide urat!

Nu pot sa nu ma gandesc si la bagajul de informatie pe care acei tineri l-au primit sau ar fi trebuit sa il primeasca de la cei mai intelepti ca ei, considerati asa macar prin prisma faptului ca au trait mai mult, suficient cat sa le fie parinti. Si ma ingrozesc cand im idau seama ca parintii lor au lansat lumea larga niste tineri inapti sa isi poarte de grija singuri, incapabili sa observe, sa rationeze si sa ia masuri.
Si acum, ca reactie la acest tragic eveniment, suntem mai pregatiti ca oricand sa mai renuntam la o libertate si la un drept, cand era atat de simplu sa iti dai seama-ca patron de bar- ca buretele+flacara deschisa=foc la care, daca adaugi 400 de oameni si o singura usa de acces, rezultatul depaseste imaginatia!

Si nu ma pot gandi ca, unii care aduc zeci de tineri aflati la inceput de viata in situatia de a muri in chinuri vor face puscarie in jur de 5-6 ani iar altul care a luat spaga face peste 10 ani, ma apuca dracii si imi vine sa le doresc tuturor politicenilor astia de cacat sa aiba si ei cate un copil care sa arda intr-un astfel de incendiu!

Eroul meu nu este dintre cei care au murit salvand alti oameni din incendiu. Eroul meu este acel pusti anonim care era cat pe ce sa ii salveze pe toti! Da, a fost un pusti care a reclamat la ANPC ca in meniul de la Colectiv este un pret si ca la tejghea i se cere aproape dublu! Si care a fost acolo si a facut reclamatia DESI I S-A DAT O BAUTURA GRATIS! In termenii omului de pe strada, acel pusti a refuzat sa ia o spaga ca sa renunte la demnitate! A uzat de dreptul sau iar consecinta ar fi putut fi inclusiv inchiderea sandramalei!

A riscat sa fie luat la p*^%& ca a facut o reclamatie dar a facut-o!
Va dati seama cum ar fi stat lucrurile daca TOTI cei care si-au luat-o la fel ar fi reactionat la fel?


Acum, voi cei care vreti sa marsaluiti pentru nu stiu ce (chiar nu stiu ce vreti sa obtineti cu asta), asezati-va in fata unei oglinzi si dati-va doua palme... Stiti voi de ce!







O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.