Gand razlet despre lumea multipolara

 Multipolaritatea asta n-o sa tina nici ea prea mult.

Nu trebuie sa fii Einstein sa iti dai seama ca e un fel de comunism descentralizat in care rolul tovarasilor este propus spre a fi jucat de tari-natiuni.
 
Functioneaza cu Rusia-benzinarie, China-producator de televizoare, India-marafeturi, Brazilia-papica samd. Dar cand Rusia va vrea sa produca si ea televizoare, China marafeturi si India motorina (haha, deja o face), atunci vor descoperi cearta pe mostenire si se vor supara.
 
Ce tine acum visul inchegat e Hanibal ante portas, o SUA insetata de sange, muta, surda si oarba, de care s-au saturat si amicii si inamicii. 
 
Cand SUA se va retrage intre cele doua oceane si va iesi din constiinta sociala, cand sloganul Sudului colectiv nu va mai fi "impetialist american, cade-ti-ar bomba in ocean", atunci o vom lua de la capat.
 
Cu alte "State Unite"!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.