Sa ne radem cu niste anticoruptie

Cand te gandesti la lupta anticoruptie, imediat iti vin in minte imaginile ambasadorilor SUA care s-au perindat pe la Bucuresti.


Nu-i asa?


Booon.

Hai sa punem la treaba Academia din Erevan si sa facem niste socoteli dar mai inainte sa strangem niste date publice:

 
-New York Post spune, la 16 martie a.c., ca o drona MQ-9 costa 30 mil. USD.

 
-Site-ul oficial al US Air Force spune ca pachetul cu patru drone cu senzorii instalati, postul de comanda si link-ul de satelit costa ... 20 mil USD, pret actualizat in 2019. Acum informatia e stearsa dar Webarchive o scoate la lumina.

 
-Taiwan-ul anunta in septembrie anul trecut ca va cumpara 4 (patru) drone pentru 555 mil. USD, la care se mai adauga inca 145 mil. USD pentru antrenamente. Bine, asta la misto pentru ca dronele urmeaza sa fie livrate intre 2025 si 2029.

 
De ce va ziceam ca punem la treaba academicienii? 

Pentru ca e de facut un calcul in urma caruia rezulta ca Taiwanul plateste pentru o drona 138.75 mil. USD!!! 


 
Hai sa zicem ca, daca a fost stearsa pagina WEB unde spunea insasi US Air Force ca patru drone sunt 20 mil. USD, oferta nu o mai fi valabila. 

 
Ramane insa celalalt pret vehiculat oficial, de 30 mil. USD.

 
Iar intre cat plateste Taiwanul si cat costa, tot imi da un parandarat de peste 100 mil USD. Pe bucata! 

 Adica, total spaga: 435 mil. USD!

 
Pai, pentru asa ceva, chiar merita sa te dai jos din pat ca sa vorbesti despre stat de drept si sa dai lectii de anticoruptie!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.