La doua saptamani, Rusia termina rachetele iar Ucraina primeste tancuri

Da, stiu, e cam lung titlul.

Ziceam acum vreo doua saptamani ca tancurile alea care deja sunt produse si promise, or sa vina cand Sfantul Asteapta pica intr-o zi de marti. 
 
Saga livrarii continua, sfada se incinge iar Germania nu e in stare sa produca la ea in batatura piesele de schimb pentru Leopard 1 fabricate acum o suta de ani dar proiecteaza ganduri vesele si optimiste despre cum vor face ei o fabrica de tancuri in Ucraina! 
 
Daca in locul Germaniei ar fi fost un cetatean banal iar proiectia visatoare sa zicem o ambitie de afaceri, individul ar fi fost de indata trecut pe tratament antipsihotic.
In Ucraina nu mai pot produce nici macar motociclete!!! 
 
Pentru fabrica aia minunata de tancuri e nevoie de un proiect. Pentru ca sa poti face proiectul fabricii, trebuie sa ai proiectul tancului. 
 
Leopard 2 e proiectat in 1970 si a intrat in serviciu in 1979. La momentul respectiv a fost gandit pentru un conflict pe linia de demarcatie dintre cele doua Germanii. De Vest si de Est.

Pe front, Leopard II ar fi trebuit sa invinga intr-o confruntare cu tancurile momentului. Adica T-62 si T-64.
 
Dar in Ucraina, Leopard II ar trebui sa se confrunte cu T-90.
 
Care T-90 a fost proiectat in 1990 si, desi diversele surse de pe internet (Wikipedia, DOH!) il prezinta ca o dezvoltare a T-80, T-90 este complet diferit! Poate niste suruburi sa fie la fel! 
 
 
Iar T-90 a fost proiectat (PROIECTAT) ca sa faca praf fix Leopard II si Abrams.
Desigur, Leopard II si Abrams au tot fost carpite de-a lungul timpului de la intrarea in serviciu (Abrams prin 1980) insa carpelile astea nu vizeaza reproiectarea structurala, cea care face ca tancul sa reziste la atacul unei masini similare de-a inamicului.
Numai ca, in timp ce industria vestica se chinuie cu piesele de schimb pentru actuala generatie de Leopard si Abrams, T-90 deja este produs in a doua iteratie, T-90M.
 
Asa ca, sa revenim la visul umed al unei fabrici de tancuri in Ucraina, facuta de nemtzia unde se vor produce tancuri deja invechite nu mai devreme de 2030.
Pentru ca o fabrica de tancuri si muncitorii nu se nasc pocnind din degete! 
 
In asta cred doar consumatorii in exces de TikTok.
 

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.