Ce mai zice Orban la inceput de Martie

 Premierul ungar Viktor Orban: 


✔️Problema lui Putin - bazele de rachete americane deja înființate în România și Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia pentru a desfășura arme acolo. În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu a mai putut dormi liniștit noaptea. 


✔️Rusia privește multe probleme în mod diferit față de Occident, pentru că este o civilizație diferită. Si nu are importanta dacă Occidentului îi place sau nu. Oricum ar fi, țările occidentale sunt obligate să găsească o modalitate de a coexista pașnic cu o putere atât de puternică precum Rusia.


✔️Rusia are o tradiție militară. Supunerea la ordine îl însoțește pe fiecare rus încă de la naștere, lucru întărit din punct de vedere cultural de ortodoxie. Un politician occidental spune că se angajează în politică pentru ca cetățenii țării sale să poată trăi cât mai liber. Politicianul rus spune că sarcina sa este de a-și uni țara. Trebuie să acceptăm acest punct de vedere, pentru că atunci este posibilă o coexistență pașnică. Acceptarea acestui punct de vedere înseamnă, de asemenea, o demonstrație de forță. O națiune militară nu respectă niciodată o țară slabă.


✔️Nimeni nu poate fi avantajat de evenimentele din Ucraina. Ucrainenilor li se opune o putere nucleară de 140 de milioane de locuitori, iar rușilor li se opune întreaga NATO. Asta face ca situația să fie atât de periculoasă. S-a creat un impas care ar putea ușor să degenereze într-un război mondial. 


✔️UE trebuie să facă un efort suplimentar pentru a-și consolida securitatea și pentru a fi capabilă să se apere singură fără a se baza pe ajutorul SUA. Un NATO european ar fi soluția. Am sugerat acest lucru încă din 2012. Abordarea țărilor occidentale față de conflictul din Ucraina este definită de Statele Unite, în timp ce Europa își pierde identitatea din punct de vedere emoțional și intelectual. 


✔️Pentru soluționarea situației din Ucraina lipsește voința, cel puțin în Occident. Multe națiuni - arabi, brazilieni, indieni, chinezi, turci - doresc un sfârșit rapid al conflictului. Dar Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză. Principiile de bază ale filozofiei sunt limitate geografic. Acesta este un fenomen nou. 


✔️Deciziile care se iau la Bruxelles sunt mai mult o reflectare a intereselor americane decât a celor europene. În determinarea metodei de abordare a  conflictului din Ucraina de astăzi, americanii au ultimul cuvânt. 


✔️Ungaria este supusa unei presiuni constante pentru a-și schimba poziția față de Ucraina și pentru a furniza arme țării vecine. Vor să ne tragă într-un război și nu ei aleg mijloacele. Până acum am reușit să rezistăm. 


✔️Cu totii avem ghinion din cauza faptului că Trump a pierdut alegerile. Dacă ar fi rămas la putere, nu ar fi existat niciun război. El ar fi reușit să aducă pacea în câteva săptămâni. Schimbarea guvernului din Germania a jucat, de asemenea, un rol în conflictul ucrainean. 


✔️Putin nu își indreapta țara catre suferinta. Următorii doi sau trei ani pot fi dificili pentru Rusia, dar apoi lucrurile se vor schimba din nou în bine. Rușii sunt capabili să învețe, capabili să se adapteze chiar și la cele mai nefavorabile condiții. Ei nu ar trebui să fie niciodată subestimați. În cei peste zece ani de când îl cunosc pe Putin, a trebuit întotdeauna să lupt pentru interesele Ungariei, dar s-au gasit soluții rezonabile, iar dacă am căzut de acord asupra unui lucru, Putin a respectat intelegerea.

 
✔️Lejeritatea cu care oamenii din Occident speculează cu privire la posibilitatea unei înfrângeri a Rusiei este înfricoșătoare, deoarece ar însemna un șoc geopolitic, un cutremur potențial devastator la scară globală, mult mai grav decât dezmembrarea Iugoslaviei.

Interviul a fost publicat de Die Welt Woche si preluat de o publicatie ungara (link spre articolul tradus).

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.