Sa ne pregatim de urmatorul razboi

Apetitul diverselor industrii capabile sa modeleze politicile dupa planurile lor de afaceri a cunoscut un elan nemainatalnit dupa marile afaceri medicale din Pandemie (cred ca asa va ramane in istorie).

Februarie 24 2022 a fost un moment de climax ce a "incununat" eforturile SUA de a porni un razboi impotriva Rusiei pe care Departamentul de Stat l-a pregatit inca din 1989; cifrele ametitoare care reprezinta morisca fondurilor spalate dupa inceperea ostilitatilor sunt dovada ca marii producatori de armament nu se mai multumeau cu picatura anuala si au vrut repede mormanul.

Ca orice companie "cu traditie" si care se respecta, consiliile de administratie ale Raytheon, McDouglas si alte asemenea isi rotesc ochisorii asupra hartilor si deja planifica urmatoarea activitate producatoare de profit. Este aproape axiomatic ca SUA se confunda cu "complexul militaro-industrial" si, mai rau, politicile sale sunt determinate de acesta si nu au nicio legatura cu ceea ce isi doreste cu adevarat cetateanul.

Rusia se apropie inexorabil de zdrobirea Ucrainei, cu tot cu ajutorul Vestului colectiv (SUA+UE+UK) ceea ce va pune definitiv dop conductei care sifoneaza banii. 

Este evident ca marele plan, acela de a izola si desfiinta Rusia a esuat; revolutiile colorate din jur si-au epuizat resursele fara a duce la rezultatul scontat.

Cum "pofta vine mancand", e nevoie de un alt razboi care sa fie starnit.

China e pe buzele tuturor si in toate titlurile ziarelor-trompeta. Cu toate acestea, aventura unui Taiwan razboinic nu va avea succes. O confruntare directa Taiwan-China va determina aproape automat interventia directa a SUA, altfel nu va fi decat un alt Blitz-krieg care va sterge Taiwan de pe harta economica a lumii. Iar SUA si restul lumii au nevoie de industria Taiwanului si iau in foarte serios mesajele Chinei despre o reunificare pasnica si fara graba. 

Daca mie, ca profan, imi este evident ca SUA nu poate asigura logistica de razboi a Taiwanului (de altfel, nimeni nu o poate face, e prea aproape de China), acest lucru le este clar si planificatorilor in Pentagon.

Nu China este locul fierbinte pe care trebuie sa tinem ochii, asta e fenta  Departamentului de Stat! 

Iranul este urmatorul pe lista; legaturile tot mai stranse cu Rusia si cu India, impreuna cu care vor sa faca un Coridorul de Tranzit Nord-Sud este infinit mai amenintator economic decat orice Taiwan si, infinit mai apetisant, datorita faptului ca acolo SUA poate sa isi faca meandrele cu mana, mortii si ranitii Israelului si ai Arabiei Saudite.

Un "avantaj" in declansarea unui razboi cu Iranul este ca tarile (inca) prietene ale SUA sunt capabile sa furnizeze carnea de tun necesara, conflictele locale nereusind sa epuizeze resursele asa cum se intampla acum in Ucraina.

Acum, ca aventura Vestului impotriva Rusiei se devoaleaza ca un esec de proportii (prin prisma numarului de morti ai armatei Ucrainei, antrenate in acest scop) este necesar sa privim cu circumspectie ceea ce stim despre capacitatea militara a Iranului si sa ne intrebam daca Vestul chiar este capabil sa duca si un astfel de razboi!


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.