Avertismentul MAE rus privind Transnistria

Declarația Ministerului rus de Externe în legătură cu pregătirea de către regimul de la Kiev a unei provocări militare împotriva Transnistriei

"În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene înregistrată de Ministerul Apărării al Federației Ruse în apropierea frontierei ucraineano-transnistrene, desfășurarea artileriei pe poziții de foc, precum și creșterea fără precedent a zborurilor avioanelor fără pilot ale Forțelor Armate deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, țările membre NATO și subordonații lor ucraineni împotriva următorilor pași nechibzuiți.

Susținem în mod constant soluționarea oricăror probleme pe cale politică și diplomatică. În același timp, nimeni nu ar trebui să se îndoiască de faptul că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă va urma una, și vor asigura protecția compatrioților noștri, a contingentului rus de menținere a păcii, a personalului militar al Grupului Operațional al trupelor ruse și a depozitelor militare din localitate. 

Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității acestora va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, drept un atac împotriva Federației Ruse."



Ca orice comunicat al diplomatiei ruse, el trebuie analizat atent pentru ca niciun cuvant nu este nelalocul lui.

 
In primul rand, se adreseaza separat; mesajul este destinat SUA, 'tarilor membre NATO" si "subordonatilor ucrainieni". Concluzionam de aici ca Rusia este constienta si avertizata de planul de a derula o operatiune in afara Aliantei, pe cont propriu, asa numita "alianta a vointelor" care se incearca a se forma din tari membre.

 
In al doilea rand, se vorbeste despre "granita ucrainiano-transnistreana", ceea ce inseamna ca deja Rusia tine cont de recentul decret prezidential care ignora suveranitatea Republicii Moldova asupra asa-zisei "Republici Transnistrene".

 
In al treilea rand, comunicatul stabileste linia rosie si arata cat se intinde umbrela: contingentul rus de mentinere a pacii, personalul de paza al depozitului de armament si depozitul in sine insa si, important de subliniat, "compatriotii nostri". Asadar, nu numai extensia militara a Rusiei este plasata sub protectie ci si "compatriotii" care, asa cum am vazut deja de un an, sunt considerati toti locuitorii regiunii separatiste, de etnie rusa.

 
In al patrulea rand, avertismentul este trasat in tuse suficient de groase incat sa fie inteles si de inabilii politicieni ai Vestului; raspunsul va fi militar si in forta, actiunile vor fi considerate atac asupra Federatiei Ruse.

 
Pentru binele micutei republici sora, sper ca avertismentul sa fie luat in serios! 

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.