Afara-i vopsit gardul; inauntru, Leopardul!

 Tancurile germane impotriva rusilor, in Ucraina sunt cel mai de jos prag ce poate fi trecut pentru un divort iremediabil intre Germania si Rusia.

Cu peste 23 de milioane de jertfe impotriva nazismului scelerat ce a parjolit Europa si din care ne mai amintim doar de Hitler cand alaturi de el au fost si Horthy, Mussolini, Franco, Antonescu, Boris al II-lea, Rusia are in trecutul aprope al fiecarei familii cate un erou al celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Pentru rusi, crucea imbarligata  este un adevarat semn al diavolului si sa o pictezi pe un tanc (asa cum fac uneori ucrainienii) este ca si cum ai flutura capa rosie in fata taurului ranit!

Sa trimiti tancuri germane sa ucida soldatii rusi; sa o faci ca urmare a permisiunii producatorului german si in echipa cu Spania, Italia, Polonia si Tarile Baltice, e ca si cum ai da ceasul inapoi si ai trimite rusii in povestile bunicilor lor. 

Tancul Leopard in mars pe campiile din Ucraina, de la Vest la Est este ceva ce intelege tot rusul. Poate ca jocurile economice, sanctiunile, geopolitica le scapa si le este straina. Un tanc cu o cruce alb-negru pe el, german, tragand spre soldati rusi este ceva ce nu poate fi trecut cu vederea. Daca Occidentul isi imagineaza ca trimitand blindate in Ucraina pentru a face Rusia sa sangereze pana isi schimba conducerea, apai asta e o greseala majora; efectul va fi o strangere a randurilor si mai puternica, o crestere a suportului popular pentru conducerea (militara si politica) a Rusiei, indiferent care va fi aceasta cat timp va conduce lupta impotriva "agresorului".

Nu stiu cine ii sfatuieste pe cei care iau aceste decizii, dar o face extrem de prost!

Aceasta decizie, de sustinere a Ucrainei cu tancuri Leopard, poate fi privita ca avand o ratiune doar daca face parte din contextul mai larg al actiunilor ofensive ale SUA impotriva UE: impreuna cu sabotarea conductelor Nordstream, creste dificultatea unei normalizari a relatiilor UE-Rusia in perioada post-conflict.

Real-politik-ul presupune pastrarea tuturor optiunilor posibile pe masa iar Rusia este un fin cunoscator si un excelent jucator al acestei politici. Uneori insa, decizii rationale din punct de vedere politic pot fi amanate (daca nu facute de nerealizat) ca urmare a presiunii populare.

Tancurile germane in Ucraina pot face imposibila o reluare a relatiilor economice intre UE si Rusia pentru multa vreme de cand acestea vor fi transformate in fier vechi de mult mai modernele tancuri T-90 care deja au saturat Estul Ucrainei.

Un argument in plus este si ca Leopard nu vor fi disponibile nici in timp util, nici in numarul necesar si nici nu vor fi insotite de atat de necesarul suport aerian si de artilerie pentru a produce un rezultat cu adevarat spectaculor pe campul de lupta.
Cu cele 70 de tone ale sale, are toate sansele sa se scufunde in mocirla Ucrainiana sau sa prabuseasca podurile peste care va trece, in comparatie cu tancul rusesc care are doar 45 de tone...

Probabil ca Scholz si alti politicieni din Cabinetul sau stiu asta si din aceasta cauza se fac si jocurile cu "ba Abrams"...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.