Romania nu exista!

In canalele de distributie a informatiilor oficiale dar si neoficiale legate de situatia din Ucraina, Romania nu exista!

La fel, nu exista nici in discutiile despre geopolitica zonala.

Este un spatiu inert, amorf, o gaura neagra din care din cand in cand doar apare cate o informatie legata de un vot in Adunarea Generala a ONU.

Zarva de la Bucuresti nu intereseaza pe nimeni pentru ca nu are nicio miza. Doar recent, a fost mentionata pozitia ei fata de tipetele isterice ale surioarei mai mici si mai necajite, Republica Moldova, cum ca e pe cale sa fie atacata de Rusia care vrea sa rezolve "problema transnistreana"; Iohanis a iesit (relativ) prompt sa dezminta si sa spuna ca nu sunt informatii care sa sustina iesirea.

Daca aeropurtatii "osutaunu" nu ar fi fost stationati si daca comandantul lor nu ar fi facut declaratii belicoase, cei de dincolo de granita vestica a Uniunii nu ar fi fost capabili sa indice pe harta Romania.

Nu ca asta e de rau...

Dar nici de bine.

Ca un golan ascuns dupa gard, Romania e gata sa sara la bataia din fata barului cand "dujmanul" nu e atent, promisa fiindu-i o pozitie de prestigiu in randul grupului de betivani.

Energia ne ocoleste, autostrazile se opresc la granita, pe mare avem doar niste barcute iar la carma un bibelou vecin de plaja la Miami cu Elenski.

Suntem irelevanti, nu avem nimic de oferit in afara de ceea ce ceilalti pot lua fara sa ne intrebe. 

Nici din gasca noastra nici din cea a "dujmanului". Cand si daca "dujmanul" va sari la bataie vom reusi sa scapam neobservati caci ciomagul nostru e, de fapt, un sul de carton.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.