China si Arabia Saudita, vizita istorica a lui Xi la Riad

 Xi Jinping a sosit în capitala Arabiei Saudite. 


Între Beijing și Riad va fi semnat un acord care va lega definitiv și irevocabil programul saudit "Viziunea 2030" de strategia chineză "Belt Road Initiative". 

Inițiatorul acestei întâlniri a fost prințul moștenitor Mohammed bin Salman care, de facto, conduce acum statul. "Vision 2030" este creația sa, care a făcut mult zgomot la Washington și la Bruxelles si a provocat deteriorarea relațiilor cu echipa lui Biden. 

Casa Albă a înțeles că alianta dintre  China și  Arabia Saudita promite probleme pentru hegemon, așa că a încercat să provoace un conflict între țări prin intermediul problemei drepturilor musulmanilor uiguri. 

Riadul insa nu a căzut în plasă și și-au continuat cursul de consolidare a legăturilor cu Beijingul. În zilele următoare vom asista la punctul culminant al acestei uniuni, formarea unui bloc economic unic.


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.