Schengen, mon amour

Schengenul asta are o valoare mai mult simbolica si renuntarea la controlul identitatii la frontiera are efect mai mult asupra diasporei care rupe gardul in vacante si de sarbatori.

 Schengen Countries: What Are They? - AXA Schengen
 
Dinspre partea cealalta a gardului insa, Romania se vede ca un spatiu distinct, separat de UE, la pachet cu Bulgaria. 
 
Romania si Bulgaria nu au fost, nu sunt si cel mai probabil nici nu vor fi parte din "Gradina lui Borell". 
 
Nu ne-a vrut nimeni cu adevarat, au fost nevoiti sa ne primeasca pentru ca NATO avea nevoie de noi. Intrarea in UE a fost o conditie atasata la intrarea in NATO, un compromis necesar mai mult Vestului. Schengen nu a fost. Schengen este o UE mai cu mot in cadrul unei UE in care intra toti.
 
De aici si sumedenia de bizarerii invocate pentru a impiedica accederea in Schengen, inclusiv MCV, mecanismul birocratic de dat peste bot pentru pretexte legate de "Justitie".
 
Forta de munca a putut sa se ocupe de treburile Occidentului fara niciun impediment, dovada numarul mare de emigranti in Europa, marfurile traverseaza fara nicio problema in ambele sensuri, mai mult dinspre ei decat dinspre noi asa ca nimeni nu se supara!
 
Mai nou, Europa face planuri sa "investeasca" in infrastructura capabila sa sustina fortele militare cu care UE o sa atace Rusia in caz de ceva (hahahaha!).
Despre asta ar fi de descutat... Sunt multi bani, ai nostri deja s-au excitat balosind la gandul "meleoardelor" care vor curge si cu care vor face autostrazile si caile ferate pe care nu le-au facut trei zeci de ani...
 
Si nici ca le vor face! 
 
De ce? 
Simplu, ce zboara cade, ce se duce se si intoarce iar pe autostrazile pe care "ataca" UE sunt doua sensuri iar Rusia nu cred ca ar avea vreo greata ideologica sa le foloseasca ca sa viziteze oleaca niste capitale europene daca e drumul liber...
 
Romania, mai precis forta militara a Romaniei este incapabila sa puna probleme Rusiei precum ar putea Polonia. Nu avem nici determinarea umana, nici capacitatea tehnica si nici numarul necesar sa oprim o forta de sens opus angajata in tranzit pe niste autostrazi pana cand se organizeaza baieteii care se joaca prin Gradina lui Borell. 
 
Romania va fi maidanul in care se vor impiedica trupele ruse daca le vine ideea sa debarce pe malul Marii Negre, groapa in care se va sparge conducta de petrol sau gaz care ar putea veni din Turcia, azilul in care vor sta irecuperabilii Europei, in fine, ati inteles, locul ala unde se aseaza pubelele sa nu fie in raza vizuala a "civilizatilor" si nici in aia olfactiva! Daca Europa ar avea cacastoare in Curtea lui Borell, pe-aici pe undeva ar fi, prin Romania sau Bulgaria!

Pe de alta parte, sa vedem si partea buna a lucrurilor, cand Europa se va duce pe copca de la prea mult centralism, lejeritatea noastra stramoseasca, aia in care "una s-a stricat si-a doua s-a pierdut" vor asigura supravietuirea "neamului romanesc". Coruptia aia inradacinata in etosul nostru va corupe (asta e treaba ei) pana si pe cei mai intransigenti "nemti" iar un exemplu avem deja cocotat in cel mai inalt palmier din Romania. 
Vom adopta toate legile cerute de UE, aspre, pline de sanctiuni si vom privi peste gard cum trece "agentul" fluierand, cu "cashcheta" data pe ceafa, fluturand nonsalant carnetul de procese-verbale salutand politicos babele asezate pe bancuta din fata portii. Va da si cate o amenda, minima, una la zece, ca sa nu bata la ochi la sefi.

 
Am mai scris, mai in gluma, mai in serios, despre cum o invazie a Rusiei prin Romania ar fi imposibila... Cum ar pica in ambuscade la trecerile de pietoni de la Azuga, Busteni, Comarnic... Pare-se ca si fara ambuscade, simpla parcurgere a DN1 ar fi peste puterile organizatorice si logistice nu numai ale Rusiei dar si ale Chinei... Cum ar fi atacati de "magneti", populatia care reuseste alchimia conversiei "ferului vechi" in aur nou, cum ar pleca cu pantalonii in vine lasati si fara paftalele de la centuri. Intre timp, realitatea a batut fictiunea mea, trupele americane stationate la Kogalniceanu s-au trezit fara enspe mii de tone de combustibil, isprava reusita de o ceata de vlajgani natoizati din Armata romana, armata de profesionisti.
Poate ca nu ar strica sa isi numere si tancurile si avioanele din batatura!

Asadar, nu va fi prin Romania coridorul ala de tranzit rapid militar ci mai pe sus, mai pe sus chiar si decat Ungaria pentru ca se pare ca si la ei sunt niste probleme de "orientare"...
 
Binecuvantare si blestem, asta e Romania.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.