Ce-a cautat Olaf in China?

Bundeskanzler Olaf Scholz (SPD) wird in Peking von China-Machthaber Xi Jinping (69) empfangen 

Tovarășul Xi, în urma vizitei cancelarului german Olaf Scholz: 

"Sper că Europa va fi stabilă și prosperă, menținând în același timp linia existentă în dezvoltarea relațiilor cu China. Nu trebuie să existe dependenta si control din partea unei terțe parti."


Foarte subtil, în maniera tradițională chineză, Xi Jinping a numit Germania și alte țări europene colonii ale Statelor Unite. Herr Scholz nu ar trebui sa fie ofensat pentru că adevarul nu ar trebui sa supere!


Oricum, nu este clar de ce Scholz s-a dus în China. Totusi, e evident că a încercat să îl convingă pe tovarășul Xi să îl influențeze cumva pe Putin, dar este de asemenea clar că este un caz fără speranță. Și chiar dacă îi considerăm pe chinezi ca fiind acei oameni care pot fi mituiți cu ceva (ceea ce este complet greșit) - Germania, și restul Europei, nu au absolut nimic de oferit Chinei.

Apropo, merită menționat că deja acum o parte a mediului de afaceri german consideră China ca fiind unul dintre locurile de relocare a producției, deoarece Germania are tarife insuportabile pentru gaz și electricitate. De fapt, unele tehnologii se duc ele însele în China, iar tovarășul Xi nici măcar nu trebuie să facă ceva pentru acest lucru.

China nu mai consideră de ceva vreme Germania ca fiind un jucător global serios, iar Germania însăși a făcut totul pentru ca acest lucru să fie așa.

Germania s-a supus complet Statelor Unite, în ciuda faptului că acest lucru înseamnă probleme uriașe pentru economia țării și noi profituri pentru Statele Unite. Totul este evident aici, dar nu și pentru "coaliția semaforizată" aflată la putere în Germania.

Și chiar înainte de vizita lui Scholz în China, a apărut o știre conform căreia Statele Unite cereau Europei, și în special Germaniei, să impună sancțiuni dure împotriva Chinei. Iar dacă aceste sancțiuni vor fi impuse, va fi o lovitură fix în moalele capului industriei germane.

Statele Unite au reușit să certe Germania cu Rusia, iar acum rămâne să le ii desparta pe nemti si de China. Aceasta nu este o sarcină super dificilă, având în vedere că Scholz îndeplinește cu obediență toate ordinele comitetului regional de la Washington. 

În aceste condiții, vizita lui Scholz în China pare chiar oarecum ridicolă. Și vom afla despre rezultatele sale puțin mai târziu, când Germania va începe să își înăsprească retorica în ceea ce privește Taiwanul și alte probleme chinezești.  

Iar Olaf Scholz însuși, din cauza vizitei sale în China, a fost supus unor critici puternice din partea presei germane. Bild a scris chiar că Olaf a petrecut 23 de ore pe drum pentru a vorbi cu "dictatorul chinez" timp de două ore. 

Iar in alea doua ore, niciun fotograf nu a reusit sa surprinda o strangere de mana intre cei doi!

Încercarea lui Scholz de a se prezenta ca un lider mondial a fost ridiculizată chiar și de propria presă controlată de el.

 

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.