Oculta mondiala?

Io nu cred in prostiile cu "oculta", cu WEF, Schwab, Gates si alte alea. Poate Soros, poate, da...

 Cred ca astora li se atribuie mai multa inteligenta decat au in realitate. Prea ii cred toti ca pe niste Dumnezei, ubicui si atotcunoscatori. 

In general, omul cauta un model logic in tot ce il inconjoara, figuri familiare. 

Atunci cand cauta o explicatie in ceva extern universului sau de cunostinte o face uitandu-se in sus sau in jos. Niciodata pe orizontala. 

Malefic sau benevolent si iertator, acolo este totdeauna o inteligenta superioara lui. I-ar fi greu sa accepte ca e condus de prosti si atunci le atribuie o inteligenta ultra doar ca gestionata in scopuri naspa.

E greu sa accepti ca ai ajuns sa fii condus de niste tampiti, e mai usor sa crezi ca sunt destepti dar rai.

Printre multele reprosuri, poate ca unul mai important ar fi ca sunt dominati de fudulie. Cumva, decerebratii au ajuns sa creada despre ei insisi ca au ajuns in varful pomului prin forte proprii, cumva confundand capacitatea de a face niste bani prin mijloace viclene cu vrednicia si coruptia care le-a permis accesul la banii publici drept iscusinta in afaceri.

Apoi au inceput sa revarse lumina prostiilor scornite in caputul lor gol catre cei din jur, reusind sa coaguleze o multime altfel disparata, de prosti la nivel planetar. Dupa care procesul a ajuns sa se intretina, prostii dobandind "constiinta de clasa", ajungand sa isi impuna imbecilitatea ca o calitate si refuzul de a evolua ca o virtute.

Urmatorul pas a fost, folosind puterea financiara, sa isi impuna gangurelile, balbaielile si prostelile drept mari cugetari; Poptamas era un geniu pe langa ei!

Ca oricarei maimute insa, cand se urca in copac nu i se vad muschii de la maini ci doar curul rosu.

Unul din efectele incompetentei generalizate si ale lacomiei coalizate este fix asta pe care il vedem in jur, fara ca neaparat sa fie ceva condus din umbra de o singura inteligenta malefica. 

Este mai degraba, daca vreti, o conjuratie a imbecililor decat o dictatura a javrelor. 

Efectul insa e acelasi.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.