Escalate to de-escalate

"Escalate to de-escalate" este un concept atribuit de americani unui set de masuri ce ar fi inclus in doctrina militara nucleara a Rusiei si ar consta in aplicarea unor lovituri nucleare "tactice" in cazul in care un potential conflict cu Vestul ar ameninta sa infranga Rusia.

 Statele Unite au ele insele un astfel de plan de actiune ca parte din "Nuclear Posture Review" in timp ce doctrina nucleara rusa are in vedere o actiune "all in", in care in cazul in care existenta statului este in pericol, totul este lansat.

Asadar, "lovitura nucleara tactica" pare mai degraba o proiectie a dorintelor cele mai ascunse ale americanilor decat o realitate. "Wet dreams".

Retorica Main Stream Media ultimelor saptamani face recurs tot mai des la posibilitatea ca Putin sa recurga la o lovitura nucleara in Ucraina. Canalele oficiale ruse care contrazic aceasta pseudo-predictie nu au insa puterea de a se face auzite datorita masurilor de cenzura impuse de guvernele "Vestului Colectiv".

Peste aceasta retorica stupida insa, benigna prin ea insasi, se aseaza o serie de acte cu caracter terorist indreptate impotriva Rusiei: asasinarea unor jurnalisti celebri, atacuri asupra infrastructurii civile si nuclear-civile din teritoriile controlate de Rusia, atacul asupra Podului Kerci din Crimeea s.a.m.d.

Mi se pare ca acest ansamblu de retorica+actiuni militare sunt menite sa "justifice" ceea ce va fi atribuit in viitorul apropiat Rusiei: o lovitura nucleara limitata pe teritoriul Ucrainei. 

Cinismul statelor implicate in infrangerea Rusiei nu are limite, sabotarea Nord Stream demonstreaza, pe de-o parte, ca Statele Unite sunt dispuse sa faca orice, dar chiar orice, pentru a-si atinge obiectivele si, pe de alta parte, ca Europa e dispusa sa inghita orice, dar orice, pentru a face pe plac "jupanului".

Un astfel de scenariu, al unui "incident" tactic nuclear atribuit Rusiei s-ar incadra in modul de actiune al americanilor; actiunile sub "steag fals" sunt specialitatea lor pentru a justifica masuri militare extreme. In acest caz particular, o lovitura nucleara pretins efectuata de Rusia ar indeplini doua obiective. In primul rand, ar justifica o intrare a NATO in conflict si, in al doilea rand, ar indeparta de Rusia tarile care acum ii sunt alaturi caci conflictul nuclear nu poate fi incurajat de nimeni. Nicio tara nu ar avea curaj sa ramana alaturi de Rusia. In fine, cu siguranta cele care nu detin arme nucleare.

Pare ca Europa iar se situeaza de partea eronata a istoriei si e nevoie ca Rusia sa ii corecteze pozitia doar ca, de data asta, e posibil sa nu mai fie nimeni care sa consemneze corectia!

Putin a zis inca din 2018 ce se va intampla in cazul in care impotriva Rusiei vor fi folosite arme nucleare: 

"Sigur, vom muri cu totii dar noi vom merge in Rai ca martiri in timp ce ei doar vor crapa".

Pacat ca nimeni nu pare sa il ia in serios!



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.