26 septembrie 2022

Titlul putea sa fie la fel de bine si "29 septembrie...".

Dupa a patra zi de referendum in teritoriile ocupate de Federatia Rusa, prezenta anuntata este:



-Donetsk - 86.89%

-Lugansk - 83.61%

-Zaporojie - 66.43%

-Kerson - 63.58%.


Asta inseamna ca referendumurile sunt validate. Sondajele sociologice arata ca majoritatea celor care voteaza voteaza pentru integrarea in Federatia Rusa.

Ceea ce inseamna ca procedura juridica, respectiv inaintarea catre Duma (Parlamentul Federatiei Ruse) se va finaliza cel tarziu pe 1 octombrie 2022.

Din acel moment, Operatiunea Militara Speciala (asa cum este ea definita de Federatia Rusa) va inceta si va urma un ultimatum dat Ucrainei sa paraseasca teritoriul, de acum, al Federatiei Ruse.

Sansele ca Ucrainei sa ii fie delarat un razboi sunt destul de mici pentru ca asta ar atrage o serie de consecinte daunatoare relatiilor pe care Rusia le cladeste de jumatate de an; cel mai probabil, va fi o Operatiune Militara Antiterorista.

Semnificatia este una destul de directa, in locul controlului politic care acum este exercitat destul de dur in ceea ce priveste mijloacele angajate in conflict, Ministerul Apararii al FR va fi cel care va dicta.

Trupele ruse vor inceta sa fie trupe de suport pentru fortele teritoriilor separatiste si locul conflictului sectorizat va fi luat de unul generalizat cu obiective strategice.

Vom asista la operatiuni "ansamblate" si lovituri in adancime, toate cu un un singur scop: eradicarea efectiva a fortelor militare. Adica acea "demilitarizare" a Ucrainei, care nu a mai putut fi atinsa in cadrul initial datorita, in principal, implicarii profunde a Vestului.

Sa nu uitam ca, acolo unde armata ucrainiana s-a intalnit nemijlocit cu cea a Federatiei Ruse, rezultatul a fost nimicirea totala si fara drept de apel a ucrainienilor! Esecul ofensivei sudice, pe directia Kerson si atacurile impotriva Centralei atomo-electrice de la Zaporojie stau marturie...

Desi pana acum, Harkovul si Odesa au fost ocolite de confruntari de intensitate, dar dupa "integrare" vor avea partea lor de "artificii" pentru ca nu vad ca Kievul sa se potoleasca!

"Rasputitsa", clisa, glodul stepei ucrainene incepe sa se faca simtita ceea ce va creste avantajul tactic al trupelor ruse.

O postare de pe FB, ca sa nu o stearga valurile:

Nimeni nu stie cu exactitate numarul trupelor ruse prezente pe frontul din Ucraina. Ministerul Apararii al FR cand face brief-ul cu activitatile zilnice se refera indeosebi la militiile din Donbas si Luhansk si la fortele speciale cecene.
Extrem de rar se refera la fortele FR, in special cand este vorba despre fortele aerospatiale. Asta pentru ca, interventia FR a fost si este, deocamdata, cu rol de suport. Adica, aviatie, artilerie, logistica, cu siguranta informatii, ELINT, SIGINT si EW precum si suport medical. Majoritatea informatiilor si a materialelor video provin de la aceiasi "militieni" din republicile separatiste, consemnul in armata FR este de liniste totala din punct de vedere informativ.Probabil si lipsa dotarii cu "smartphone" joaca un rol, stiut fiind ca abia le ajung circuitele integrate pentru rachete.
Daca republicile in care acum se desfasoara referendumul vor fi primite in Federatia Rusa, este de asteptat ca "Operatiunea Militara Speciala", asa cum este ea definita de rusi, ca actiune de suport pentru militiile locale sa inceteze prin absorbtia in armata regulata a diverselor militii.
Ocazie cu care comanda va fi unica, manevrele vor fi coordonate in alt mod, obiectivele tactice se vor schimba si valul tacerii informationale se va asterne peste front.
Presedintele Ucrainei, Zelenski, spunea recent ca, dupa referendumul din regiunile separatiste nu va mai fi nimic de negociat cu Rusia.
Cred ca greseste, mereu este ceva de pierdut care poate fi salvat printr-o negociere, mai ales in contextul care se prefigureaza dupa 1 octombrie, data la care prognozez ca cele 4 oblasturi ucrainiene vor deveni parte din Novorossia de care vorbea mai deunazi dictatorul bolnav Putin.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.