Ultimul drum al lui Nancy Pelosi

Later Edit:

Sambata, 30 iulie 2022, Nancy Pelosi a plecat in turneul asiatic.


Exista zvonuri ca Nancy Pelosi isi va duce pana la capat decizia de a face o "vizita istorica" in Taiwan.

Nu va fi o vizita directa ci un mini-turneu asiatic care va include si Seul si Tokyo printre destinatii.

Tot zvonurile spun ca desi au incercat, consilierii militari nu au reusit sa o convinga sa nu se duca; inclusiv Biden a raspuns unei intrebari, din mersul calului, ca echipa de consilieri militari se opune acestei vizite.

Dupa care, a urmat convorbirea cu Presedintele Xi, dupa care a urmat o postare a Armatei a 80-a a Republicii Populare Chineze "Pregatiti-va de razboi".

Postarea a disparut rapid insa a generat un val masiv de sustinere in internetul chinezesc.

Ciudata "diplomatia" americana, lipsita de orice fel de intelegere a preocuparilor strategice ale altor tari...

Port-avionul Ronald Reagan se indreapta spre zona fierbinte, sub pretextul ca face o vizita in Golful Tonkin (de unde a inceput si implicarea militara directa a SUA in Vietnam) si niste exercitii in Phillipine iar Marina Chineza a inceput o serie de exercitii, interzicand accesul spre Taiwan.

Revenind la convorbirea de doua ore intre Biden si Xi, derulata pe parcursul a doua ore, "cine se joaca cu focul risca sa se prajeasca". Doua ore doar pentru aceste cuvinte e prea greu de crezut.

Pot presupune ca targul a fost facut, Pelosi nu da inapoi, merge in turneu, SUA tine coada sus pe principiul de atata timp practicat, de a nu da inapoi la mesajele de avertizare ale "dictaturilor" iar China isi face pregatirile, cum stie ea mai bine.
Apoi, un eveniment impredictibil si care nu are legatura nici cu SUA si nici cu China se va intampla.
S-au vazut destule cazuri de avioane prabusite din motive tehnice, e plina jungla Americii Latine si stepa ucrainiana de resturi.
Ori, poate recidiveaza Covidul de la ultima vizita planificata si nedusa la capat.

Nu trebuie sa uitam ca Biden este la mana Chinei si nu cred ca aceasta a jucat singura carte cu afacerile in domeniul energiei ale familiei Biden si parandaraturile lor.

Cartea asta au cam pierdut-o dar siretenia chinezilor este imensa si indelung exersata si nevoia lor de petrol ieftin si bun de la americani enorma (si aici, aici, aici).

Nancy Pelosi isi va incheia apoteotic cariera intr-un fel sau altul. E cert ca mai mult de presedinta a Senatului nu va avansa. Nu o ajuta nici varsta si nici intelectul. Acesta din urma insa, este posibil sa ii finalizeze nu numai cariera.
Daca se viseaza Elena din Troia care a pornit un razboi, ei bine, visul e posibil sa devina realitate chiar daca ea nu va mai apuca nici sa vada aceasta realitate si nici sa afle ce a visat.

Cum spuneau fratii (mai demult) nostri chinezi, "pregatiti-va de razboi"!





O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.