Planeta ia foc!

Boris Johnson a fost primul. A fost cumva impins bine de la spate.

Chiar daca este un sustinator fervent al razboiului din Ucraina, in centrul preocuparilor sale era sfera de influenta a Marii Britanii, urmarind realizarea si conducerea unei coalitii anti-ruse formate din Polonia si Tarile Baltice.

A urmat "eliminarea" fostului premier al Japoniei, o voce cu greutate in politica Imperiului de la Soare-Rasare. El a fost un sustinator al politicilor rationale, al reducerii bazelor militare americane si, in general, al triumfului diplomatiei in fata atitudinilor extremiste si violente. Sahalin-2 a fost realizat in perioada cat a condus Japonia. Garzile au actionat cu incompetenta maxima iar atentatorul a furnizat declaratii absolut contradictorii.

Urmatorul pe lista este Scholz "carnatul ofensat". Ca si ceilalti de mai sus, a incercat sa joace usor duplicitar mizand se pare pe cartea independentei. A ocolit cat s-a putut sanctiunile, plateste gazul in ruble, are planuri sa dea drumul la NS1 si nu se grabeste deloc sa trimita armele si munitiile promise, tot gaseste pomi dupa care sa se ascunda. Practic, cam toata Europa are niste probleme si vede "pisica".

Chiar si in Sri Lanka a dat ciorba in clocot (a doua zi dupa ce a fugit presedintele, in tara unde nu mai erau bani pentru combustibil, benzinariile au reinceput sa functioneze normal)!

Cine ar mai fi pe lista? Macron? Linistea care s-a asternut peste Paris arata ca a primit si inteles mesajul si isi vede de treaba lui, apararea "valorilor democratiei".

Turcia? Turcia se cam incovoaie sub povara unei inflatii care depaseste 40%, obraznicia cu Suedia si Finlanda fiind trecuta la raboj. Erdogan s-a abtinut de la a-si face de cap in Siria, dovada ca inca mizeaza pe o mana de ajutor de la Putin, in caz ca iarasi se intampla sa il caute cetateni inarmati si cu mai multe pasapoarte! Totodata face miscari interesante spre Kazahstan si Tadjikistan asa ca e nitel ocupat.

Pare ca SUA s-a apucat sa dea foc intregii regiuni ca sa tina oamenii ocupati cat isi aseaza pe pozitie piesele pentru confruntarea cu China.

Meanwhile, Biden secatuieste rezerva strategica de petrol a SUA, trimitand 1 milion de barili pe zi spre China unde la primire e o firma in care "ala micu" are niste interese...

Ceea ce mi se pare ca e o dovada ca planul este facut la Pentagon sau la Langley ca prea se grabeste sa incaseze si isi aranjeaza apele pentru o retragere spre Beijing!

Pe Plavan nu l-am bagat pe lista pentru ca el e cumintel, tace si face.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.