Cum anume va funcționa decretul de ieri privind Sakhalin-2?

Cum anume va funcționa decretul de ieri privind Sakhalin-2.

Guvernul va crea un SRL special - un nou operator de proiect. Toate drepturile și obligațiile vechiului operator în relațiile cu contractorii îi sunt transferate acestuia.

Proprietatea vechiului operator este împărțită în două categorii. Proprietatea care a fost creată ca parte a punerii în aplicare a acordului de parteneriat public-privat devine proprietatea Rusiei și este transferată în folosința gratuită a noului SRL. Restul proprietății companiei initiale este transferat noului operator.

Iar cel mai interesant lucru va fi cu acțiunile din capitalul autorizat al acestui SRL.
Principiul este că acestea vor fi transferate acționarilor vechiului operator proporțional cu participațiile lor. Dar există nuanțe.

Acționarul național, Gazprom, își va primi automat partea sa. Străinii trebuie insă mai întâi să prezinte guvernului o notificare de consimțământ pentru a-și accepta acțiunile.
Guvernul, la discreția sa, poate da acordul acționarului străin pentru acest transfer sau îl poate refuza.

Dacă un acționar străin depune această notificare în termen de o lună și primește consimțământul pentru aceasta, nu se schimbă nimic pentru el - el trăiește așa cum a trăit și lucrează așa cum a lucrat. Dacă nu a depus cererea sau dacă a depus cererea și a fost refuzat, începe distracția pentru el.

Cota unui astfel de acționar în noul SRL este supusă evaluării și vânzării către o persoană juridică rusă care îndeplinește criteriile care urmează să fie stabilite suplimentar de către guvern. Veniturile din această acțiune sunt creditate investitorului într-un cont special.

În același timp, guvernul efectuează un audit "financiar, de mediu, tehnologic și de altă natură" al activităților acestui investitor și ale personalului său. Stabilește valoarea prejudiciului cauzat acestora. Și radiază această sumă din contul special, lăsând la dispoziția acționarului diferența dintre valoarea acțiunii și valoarea a tot ceea ce a făcut rău. Litigiile sunt soluționate de Curtea de Arbitraj a orașului Moscova.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.