Brigada "Odesa"

Publicului i-a fost prezentată ieri brigada "Odessa". 
Nu rusească și nu republicană - ci cu personal format din localnici ai acelor locuri care urmează să fie eliberate în direcția Mării Negre. 
A terminat, se spune, pregatirea de luptă.
Despre această brigadă nu s-a  vorbit deloc. Putea fi arătată încă de la începutul formării sale.
Sau poate, când intra prima dată în luptă. 
Dar ei au arătat-o chiar acum, iar acest moment a fost ales, fără îndoială, cu intenție!
Cred că este necesar să înțelegem acest lucru ca pe un semnal - vom veni cu siguranță. 
Semnalul este adresat acelor cercuri politice și de afaceri, în primul rând din Odesa, care nu îşi leagă necondiționat soarta lor și a regiunii de Kiev. 
Cercuri capabile să își joace rolul, cel puțin în momentul în care se pune problema minimizării victimelor și a distrugerilor în timpul eliberării orașului.
Tocmai atunci va fi nevoie sa acționeze. 

Trecerea la o ofensivă decisivă într-o nouă direcție operațională va fi momentul de adio la strategia de astăzi de a găti  la foc lent, accelerând brusc ritmul de realizare a obiectivelor politice ale "operațiunii militare speciale". 
Iar alegerea acestui moment pentru a vorbi despre Brigada Odesa nu este o chestiune militară ci politică până în măduva oaselor.

Practic, teritoriul republicilor separatiste Donbas si Luhansk a fost eliberat; astfel de brigăzi locale, organizate ca "miliții" (căutați voi pe internet) permit extinderea obiectivelor pentru realizarea zonei tampon de securitate a Federației Ruse dincolo de granițele separatiste. 

Acum, capată sens si "denazificarea"; pare ca la nivelul conducerii politice a Operațiunii s-a clarificat ceva esențial, anume ca populația rusă din Ucraina se confrunta nu doar cu elemente extremiste infiltrate in structurile statului ucrainean ci mai mult, cu un filon puternic in esența societatii modelate post-Maidan. 
Oportunitatea rezolvarii printr-o capitulare este suspendată, cel puțin până la atingerea acestui obiectiv.
Un alt semnal pe care Moscova íl transmite este ca regiunile în care vor avea loc confruntari militare vor deveni şi ele "republici populare", nu teritorii anexate.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.