Austro-Ungaria

 In logica in care lumea a intrat de 5 luni, tarile se vor asocia dupa pozitia fata de conflict si dupa interesele regionale.

Cum am mai zis, vom fi stransi intre imperii.

La Est si, probabil Sud, vom avea Imperiul Otoman si un stat cooperant cu el. La Nord, Rusia.

La Vest?

Recenta declaratie a Ministrului de Externe a Ungariei merita amintita: "Acum 33 de ani, noi am taiat Cortina de Fier dintre cele doua tari si, prin noi, austrieci si unguri, Estul si Vestul si-a strans mainile".

Austria este o tara neutra prin Constitutie si trecutul nu este atat de indepartat (au devenit independenti, prin retragerea URSS in 1955) iar Ungaria este neutra prin actiune.

Alaturi de ei este Serbia care, desi are simpatii puternice pro-Rusia, datorita pozitiei geografice isi va pastra si ea neutralitatea.

Se reconfigureaza astfel, al treilea Imperiu, la granita noastra de Vest.

O sa fie grea sarcina viitorului nostru presedinte.

O sa fie nevoit sa intinda gatul ca girafa ca sa ajunga la aia a Licuriciului!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.