Biden și Johnson vor deturna fonduri din economiile locale, fără aprobarea populației locale, pentru a înarma Ucraina "democratică", în timp ce imperialismul renunță la fațada democrației.
În timp ce Rusia avansează în Donbas, NATO continuă să extindă furnizarea de arme către Ucraina. Între timp, inflația variază în economiile NATO, dar națiunile din organizație nu fac niciun efort pentru a remedia scăderea nivelului de trai al cetățenilor, deoarece dau prioritate războiului și amenințărilor NATO.
Context
Sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie 2022 se dovedește a fi o perioadă interesantă din punct de vedere istoric. A avut loc o succesiune rapidă de reuniuni ale imperialiștilor, începând cu G7, urmată de NATO.
Întâlnirea G7 devine interesantă prin faptul că din declarațiile de apărare a unor valori occidentale nedefinite, singurul lucru care a rămas a fost o ședință foto capricioasă, cu glume referitoare la fotografiile lui Putin la bustul gol, călare pe cal. Reuniunea NATO s-a încheiat cu mai multe amenințări la adresa Rusiei și cu încercări de a prezenta China, care se află de partea opusă a Atlanticului de Nord, ca fiind un inamic.
Între timp, începând cu 30 iunie, forțele rusești au avut atât de mult succes în jurul Lisichansk părea că sunt foarte prudente în a-și anunța progresul. De exemplu, pe 29, acestea au raportat că au controlat doar 30% din Lisichansk, în timp ce știrile Sky încorporate cu forțele ucrainene au declarat că orașul era o concluzie inevitabilă.
Începând cu 2 iulie, orașele din jurul Severodonetsk-Lichisansk cădeau într-un ritm fără precedent. Practic, rușii își zdrobeau adversarii, chiar și cu costuri notabile în oameni și materiale. În acest context, imperialiștii au promis și mai multe arme Ucrainei, urmând un stil foarte practicabil. NATO a început prin a furniza în masă arme occidentale de mici dimensiuni și a progresat după un model aproape liniar, crescând complexitatea armamentului, dar reducând numărul acestora. Unii aliați ai SUA au afirmat că au rămas fără stocuri.
Am găsit o comparație a opiniilor presei occidentale înainte și după operațiunea specială. Într-un articol din 2015, The Guardian a relatat că Ucraina era cea mai coruptă țară din Europa, dar pe 27 februarie 2022, aceeași presă a relatat cum lupta pentru Ucraina reprezintă lupta pentru idealurile liberale.
Această contradicție aparentă constituie un derapaj freudian în sensul că ambele articole arată că occidentalii jefuiesc atât Rusia, cât și Ucraina. Publicul meu ar trebui să remarce că printre factorii care au contribuit la corupția Ucrainei se numără activitățile corupte mărturisite de Joe Biden și jefuirea Ucrainei de către fiul său Hunter Biden. The Guardian a omis în mod convenabil astfel de detalii în articolul său care descrie corupția perversă din Ucraina.
Cel de-al doilea articol al Guardian descris mai sus a avut un subtitlu: "Pentru mult timp, conservatorii au fost fericiți să ia banii rușilor și să atace valorile democratice pe care acum pretind că le prețuiesc". Așadar, conservatorii primesc bani de la ruși fără a oferi produse sau servicii în schimb, dar continuă să țină la unele valori. Care ar putea fi aceste valori? În astfel de circumstanțe, singurele valori pe care Marea Britanie, UE și NATO le susțin sunt corupția și imperialismul. Ambele articole arată că războiul actual purtat de UE și NATO este conceput pentru a crea condiții pentru jefuirea Rusiei, Ucrainei, Chinei, Iranului și a sudului global. Parte din idealurile liberale ale Occidentului este credința că toate resursele din restul lumii (inclusiv Rusia) ar trebui să fie comercializate într-un mod care să plătească tribut Occidentului. De aceea, acest război nu se va încheia curând.
Dincolo de rachetele, obuzele de artilerie, grenadele și gloanțele care zboară peste liniile de luptă din Ucraina, adevăratul război are loc în altă parte și este condus de o minoritate sordidă care vrea să controleze lumea pretinzând că coordonează majoritatea. Aceștia doresc să mențină imperiul financiar condus de SUA, descris pe larg de Michael Hudson, care le permite să obțină cele mai bune mărfuri, forță de muncă și profituri pentru nimic. Putin și Majoritatea cer o lume mai echitabilă. Acest război este confruntarea supremă între banii-datorie (moneda fiduciară) și banii reali de marfă. El amplifică apelul pentru o lume echitabilă remarcat, printre alții, de Thomas Sankara, Mohammad Mosaddegh, Muammar Gadaffi, iar acum de Nayib Bukele și Vladimir Putin. Toate aceste personalități au susținut că toate regiunile ar avea o dezvoltare echitabilă dacă țările lor ar avea suficientă libertate pentru a-și tranzacționa resursele în schimbul banilor reali. Cu toate acestea, puterile coloniale atlantice, începând cu Spania, Portugalia, Franța, Anglia, Țările de Jos și SUA, au prosperat în preluarea resurselor oriunde în lume folosind violența și/sau bani de hârtie. Ar trebui remarcat brandingul Nord-Atlanticului în NATO. Doar aceste țări s-au îmbogățit prin răpirea și înrobirea africanilor, prin comerțul cu aceștia, prin furtul resurselor din Africa și India și prin războaie împotriva Chinei pentru a le curba. Din aceste acțiuni din trecut, putem deduce care este ordinea liberală transatlantică și aspirațiile sale. Mosaddegh, Sankara și Gadhafi au fost aruncați rapid sub autobuz pentru că au fost contrare acestor aspirații nord-atlantice, dar lucrurile s-au schimbat și monopolul lor asupra violenței s-a pierdut.
Funcționarea deasupra statului-națiune
Cabala transatlantică pretinde că coordonează comerțul global cu cereale și petrol pentru a obține profituri supranormale prin denaturarea prețurilor și a ofertei, folosind amenințări, violență, tipografii de bani și o narațiune despre falsele valori occidentale la care restul lumii ar trebui să aspire.
Luați în considerare exemplul comerțului cu grâu și modul în care ei vor să pretindă să reglementeze participanții, dar nu și să producă. În ianuarie 2021, USDA a raportat că Rusia plănuia să restricționeze vânzarea de cereale și semințe oleaginoase până la mijlocul anului 2021. În februarie 2021, Rusia a impus taxe la exportul de grâu și ar urma să limiteze exportul la 8 milioane de tone începând cu februarie 2022.
Presa internațională a punctat aceste anunțuri în contextul în care Rusia era principalul exportator de grâu.
Gro Intelligence avea să raporteze:
"Cea mai recentă măsură a țării ar putea comprima și mai mult ofertele globale de grâu, deja limitate"
Reuters a concluzionat:
"Prețurile europene la grâu au crescut luni, după ce agenția de presă Interfax a relatat despre interdicția Rusiei privind exporturile de cereale".
Presa occidentală a relatat cu plăcere că aceste măsuri ar avea un impact negativ asupra aprovizionării globale. Prin urmare, occidentalii și-au acordat în mod miraculos puterea de a reglementa aprovizionarea globală cu grâu, dar nu și de a produce propriul grâu. Astfel de opinii sunt interesante mai ales în contextul recentelor propuneri occidentale de "decolonizare" a Rusiei și de transformare a acesteia într-un actor responsabil pe "scena internațională". Potrivit occidentalilor, Rusia și alte națiuni ar trebui doar să producă, dar să nu aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care aceste resurse sunt comercializate, inclusiv dacă populațiile lor locale au acces preferențial.
De exemplu, în mai 2022, India a interzis, de asemenea, exportul de grâu, iar occidentalii au reacționat. CNBC a remarcat că India a fost al doilea mare exportator de grâu la nivel global:
"Cumpărătorii globali mizau pe al doilea cel mai mare producător de grâu din lume pentru aprovizionare, după ce exporturile din regiunea Mării Negre s-au prăbușit în urma invaziei Rusiei în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie".
Din nou, occidentalii și-au asumat responsabilitatea grea de a sfătui India cu privire la ceea ce trebuie să facă în interesul "cumpărătorilor globali". O abordare mai constructivă ar fi să recunoaștem că guvernele rus și indian au responsabilitatea cardinală de a-și hrăni populația peste restul lumii. De asemenea, guvernele occidentale ar trebui să militeze pentru o producție alimentară localizată pentru a salva mediul înconjurător, spre deosebire de transportul grâului pe distanțe lungi, folosind combustibili cu emisii mari de carbon, dacă ne luăm după dezbaterea privind clima. Cu toate acestea, britanicii ar fi fericiți să vadă India sau Rusia exportându-și tot grâul pe piețele occidentale, unde prețurile sunt întotdeauna mai mari din cauza ofertei mai mari de bani, iar mai târziu rușii și indienii să moară de foame. Țările responsabile ar trebui să respingă actualul mod de circulație a produselor alimentare condus de Occident, deoarece acesta duce la o supraofertă pe piețele occidentale, ceea ce duce la risipă, în timp ce țările sărace și în curs de dezvoltare se luptă cu penuria.
Speculatorii imperiali vs. muncitorii din țările în curs de dezvoltare
Cu toate acestea, comportamentul occidentalilor "dezvoltați" în acest caz este un bun indicator al problemelor reale. Rusia nu a fost cel mai mare exportator de cereale din istorie, ci doar recent a depășit alți producători. De ce s-a întâmplat acest lucru? Cel mai practic răspuns "este alocarea greșită a capitalului". Există un grup mic, care manipulează prețurile materiilor prime pentru a obține profituri fără muncă. Un exemplu în acest sens poate fi ilustrat folosind decizia Indiei privind exportul de cereale.
La 20 decembrie 2021, Reuters a raportat că India a suspendat tranzacțiile cu contracte futures pe mărfuri pentru a reduce inflația.
Raționamentul din spatele restricționării exporturilor de către Rusia a fost, de asemenea, acela de a reduce prețurile locale.
Atât eforturile Indiei, cât și cele ale Rusiei au fost concepute pentru a preveni speculațiile cu cereale, în care marii contractori occidentali, folosind bani ieftini, ar fi cumpărat contracte futures pe cereale în Rusia și India, printre alte piețe, pentru a crea "penurii" și a obține profituri supranormale și, prin urmare, pentru a duce la prețuri foarte mari.
Cu un astfel de model economic, marile corporații occidentale nu se pot angaja în producția agricolă, iar acesta este un sistem economic pe care minoritatea G7 dorește să îl mențină. O lume în care țările în curs de dezvoltare fac toată munca, în timp ce mega corporațiile occidentale culeg toate profiturile, care se pare că poate fi atinsă, este amenințată de acțiunile Rusiei, printre alte țări. Prin urmare, NATO va continua să înarmeze Ucraina până la final și ar putea chiar interveni direct.
Sursa: https://southfront.org/the-real-war-imperialism-in-the-arbitrary-western-values-vs-nations-sovereignty/