Victoria Ucrainei la Azovstal!

 Povestea capturării rămășițelor regimentului Azov și a unităților FAU din Azovstal prezinta detalii interesante! 

Pentru început, Kievul a fost total nepregătit pentru această întorsătură a evenimentelor. Dacă urmărim reacția Kievului oficial din ultimele două zile, mass-media și diversii “generatori” de  propagandă oficială, putem vedea haosul informațional al declarațiilor și agendei contradictorii.

De fapt, acesta este primul eșec informațional grav al Kievului.


Judecând după starea celor care s-au predat, unitățile nu au mai avut provizii de cel puțin o lună, iar în ultima
săptămână au rămas deja fără alimente și fără rezerve normale de apă.   
Acest lucru și faptul că decizia de capitulare a luat Kievul prin surprindere sugerează că toate declarațiile din ultimele două luni despre existența unei comunicări constante între Azov și Statul Major al FAU (Fortele Armate ale Ucrainei)  și coordonarea acțiunilor - au fost minciuni din cadrul  propagandei interne. Scopul acestor minciuni a fost sa mute atentia publicului  de la declarațiile Azov, pline de critici si dezvaluiri neconfortabile pentru Kiev.

Kievul a profitat de distrugerea completă a unităților blocate, în special a regimentului Azov. Pentru început, Azov a fost în esență o opoziție armată care a reprezentat o amenințare pentru Kiev chiar înainte de începerea conflictului din Ucraina, iar această amenințare a crescut de mai multe ori odată ce conflictul a început. Declarația liderilor săi au fost deseori in contradictoriu cu pozitia autoritățile oficiale, iar lipsa de control a regimentului de către Statul Major al FAU indica faptul că, în cazul în care ar fi ieșit din blocaj, ar fi devenit o forță separată și ar fi fost folosită în lupta politică internă de către opozanții autorităților.

Azov are o anumita  autoritate în rândul unor cercuri ale populației iar aceasta iar
influenta lor ar fi crescut  odată cu lansarea propagandei de glorificare a acestora, cu potentialul de a se raspandi  la nivelul întregii populații.

Kievul ar fi putut evacua forțele din Mariupol chiar înainte de blocada totală, care era evidentă pentru toată lumea și care însemna distrugerea completă a forțelor din oraș, dar nu a făcut acest lucru în ciuda apelurilor repetate de ajutor din partea conducerii Azov. De fapt, Azov a fost folosit ca un cobai pentru a fi sacrificat în beneficiul cercetării de laborator.  Dacă unitatea ar fi fost distrusă, ar fi început imediat o amplă campanie de sanctificare atât în Ucraina, cât și la nivel global. Aceasta a fost exact evoluția pe care Kievul o pregătise în ultimele două luni. Lumii I s-ar fi prezentat  un regiment de eroi care au rezistat asediului timp de câteva luni și au murit fara a ceda. Nimeni nu ar fi interesat de crimele lor, de ideologia lor, de faptul că au fost înșelați și că totul s-a desfășurat în cele mai bune tradiții ale dramelor de război de la Hollywood.

 

Și acum vine partea "distractivă". 

În primul rând, judecând după filmarile de la capitulare, starea răniților este extrem de sumbră, starea restului militarilor este la fel de proastă. Toate acestea distrug imaginea de ansamblu care a fost construită de mult timp în spațiul informațional ucrainean.

În al doilea rând, prizonierii de război din cadrul forțelor armate ucrainene au început să dea interviuri și depun deja mărturie împotriva militarilor Azov, spunând că au fost ținuți practic în captivitate de către soldații Azov, unii dintre ei fiind torturați și bătuți. Aceleași informații vin de la civilii eliberati din subteranele combinatului siderurgic.

În al treilea rând, încercările Kievului de a transforma capitularea intr-o operatiune pe care o coordoneaza si o controleaza (inclusiv declaratiile despre certitudinea unor schimburi de prizonieri) au eșuat, în mod clar.

Judecând după starea de spirit a Moscovei, este foarte probabil ca membrii Azov se vor confrunta cu un proces demonstrativ, cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv o amplă acoperire mediatică. 


În al patrulea rând, Kievul are nevoie urgentă de o nouă victorie propagandistica; cazul Azov a eșuat și va fi dificil să il reînvie. Singura speranță a fost o tentativă de schimb, o întâlnire a prizonierilor la Kiev și o încercare de a prezenta totul ca o salvare a unei "unități eroice".

Judecând după informațiile care incep sa scape, urmează blocarea iminentă a Severodonetsk, unul dintre bastioanele apărării frontului de est.

Din nou, sosesc semnalele cunoscute: apeluri de ajutor și evacuare, rapoarte de la Statul Major al FAU despre blocada iminentă și distrugerea unităților, refuzul Kievului și construirea unui nou ecran propagandistic…

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.