Solutii imorale in numele unei morale inalte.

 Discutiile pe marginea reducerii unor drepturi banesti, fie salariale fie pensii, aflate deja in plata, pentru anumite categorii definite este o alta manifestare a segregationismului care a cuprins toata lumea asta. Nu e cu nimic mai diferita de asmutirea gloatei asupra celor care se duc la biserica duminica, a alora care vor monarhie, a alora care sunt albi in loc de negri s.a.m.d. 

Este o manifestare a incapacitatii unei generatii de a trai pasnic cu ceilalti care sunt diferiti. 

O societate sanatoasa la caput ar dezbate astfel de masuri inainte de a fi puse in practica. 

De fapt, nu dimensiunea bugetara deranjeaza ci faptul ca "ceilalti" sunt altfel si li se recunoaste acest "altfel". 

E moral sa aiba niste drepturi in plus anumite categorii? In unele cazuri as zice ca nu, in altele ca da. Dar asa cum eu pot sa am o parere, altii pot avea propriile pareri. Suma lor si ponderea fundamenteaza decizia sociala. 

Ei bine, tot mai multi vor sa impuna prin metode imorale solutii pe care le considera morale. Si astfel o parte din societate latra la cealalta si vice-versa.

Curtea Constitutionala a decis ca reducerea pensiilor speciale este neconstitutionala. 
Masura ar trebui dezbatuta pentru viitor si cazul inchis apoi.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.