Chemical Putin

Să ne înțelegem bine: practic NU poți folosi arme chimice sub steag fals.

Rușii nu au cum s-o facă în Ucraina!

Sunt obligați să apeleze la ce au fabricat ei.

Iar substanțele folosite au o semnătură chimică, imposibil de falsificat.

Unul dintre cei mai importanți experți mondiali în materie, cel care a participat la procesul de dezarmare chimică a marilor puteri, în special arme binare, a fost coleg de clasă cu mine, în școala generală, la Pitești. Chimist genial! Acum e în Canada.
Semnătura vine din substanțele folosite.
E complicat. Dar cine trebuie știe ce limitări tehnologice au rușii, sau americanii, sau cine dracu produce mizerii de genul ăsta. Și știu că dacă un anumit element este prezent în cantitate mai mare, spre pildă, e clar că aceia care au construit arma sunt, să zicem ruși, pentru că nu reușesc să rețină mai mult din cantitatea de impurități dintr-o substanță bază. Și tot așa.
De asta întrebam eu dacă britanicii au descoperit ”semnătura” rușilor în ”atacul” cu Noviciok. S-a tăcut și se tace adânc.
Una este să arunce niște nebuni dezinfectant de veceuri, cloramină, amestecată cu nu știu ce detergenți, și să afecteze câțiva amărâți, și alta este un atac pe scară largă, cu arme binare.
Este vreun semn că rușii au deplasat mai multe laboratoare anti-chimice în zonă?
Soldații au primit echipamente speciale? Au apărut unitățile de decontaminare?
Și atunci despre ce vorbim?
Ăștia chiar își bat joc de inteligența noastră!


Acum trei zile, din ”exil”, scriam despre ”asasinatul rusesc din Marea Britanie”: ”Cică savanții englezi, faimoși pentru numeroasele și amuzantele lor descoperiri, au aflat substanța cu care a fost intoxicat agentul rus trecut la britanici. Îi spune ”agentul Novichok ”. Un produs mai tare de vreo zece ori decât celebrul VX, armă chimică binară. Respectiva substanță a fost produsă de URSS în anii 70-80, pe vremea când drepții și principialii americani aruncau în draci peste vietnamezi celebrul, la rândul lui, ”orange agent”. Un defoliant. Chimicala sovietică putea fi ”deghizată” sub forma unor insecticide organofosfatice, ceea ce poate însemna că orice tembel care vrea să producă ilegal arme chimice poate s-o facă, dacă are o industrie de astfel de produse.
Fabrica sovietică era în Uzbekistan, și după 1992 a fost dezmembrată și neutralizată de americani. Rușii și-au distrus toate stocurile de arme chimice. Să zicem că ar fi păstrat câte ceva, pentru a-și ”recompensa” trădătorii. De ce au ales, totuși, să folosească o astfel de armă, ale cărei efecte sunt greu de controlat, și atrage atenția, prin posibilele victime colaterale? Cum au introdus ”rușii” chimicala în Marea Britanie? Chiar dacă este o armă binară, și componentele, luate separat, sunt relativ inofensive, trebuie montată cumva și detonată, adică o întreagă mașinărie. Nu mare, dar complicată. În plus, ca să o folosești trebuie să ții cont de starea vremii: vânt, umezeală, temperatură. Există soluții infinit mai simple și mai discrete de a trimite la Domnul vreun ”trădător”, vezi umbrela bulgărească.
Ce nevoie avea Putin(că el e vinovat, nu?) de scandalul ăsta? De ce trebuia ucis transfugul acum? Dacă este o operațiune rusească, sigur nu este una a lui Putin. Ci a adversarilor lui. Printre care se numără și foști ofițeri de informații, dar și mult prea mulți oligarhi, plini de bani, dar și de bube în cap. Care vor să-i facă un cadou de realegere.
Ei puteau procura cele două componente ale armei, o puteau monta(nici nu e greu, o fac răcanii, pe câmpul de luptă) și o puteau folosi. Este foarte posibil ca britanicii să-i fi ajutat, fie și întorcând capul în altă direcție, dacă nu mai mult. De ce? Primo: i-o trăgeau lui Putin. Secundo: poate că scăpau de un agent rus, care făcea un subtil, și periculos, joc operativ, ca să-și răscumpere păcatele, sau poate sub constrângere. Și nu în ultimul rând, pentru a-i controla pe oligarhii ruși parcați în bătătura lor, care au început să repatrieze în Rusia capitalurile scoase de acolo în ultimele două decenii și folosite în Marea Britanie. Brexitul numai de fuga capitalurilor străine nu avea nevoie.
Asta e! Important este să ai imaginație, și proști dresați orice căcat, dacă e pe bază de ”Jos, Putin!”
Între timp aflu că acea clasă de arme chimice, numită ”Agent Novichok” este posibil să nici nu fi existat. Asta nu înseamnă că rușii nu făceau cercetări pe această clasă de arme chimice. Ceea ce spun oameni de știință din domeniu, specializați în controlul armelor chimice, este că ar fi imposibil să spui, în timp atât de scurt, care este substanța, și cine o fabrică. Fiecare producător are o ”amprentă”, de obicei anumite impurități, specifice respectivelor procese tehnologice, nu întotdeauna identice unui anumit procedeu de obținere.
”1) Porton Down has acknowledged in publications it has never seen any Russian “novichoks”. The UK government has absolutely no “fingerprint” information such as impurities that can safely attribute this substance to Russia.
2) Until now, neither Porton Down nor the world’s experts at the Organisation for the Prevention of Chemical Weapons (OPCW) were convinced “Novichoks” even exist.
3) The UK is refusing to provide a sample to the OPCW.
4) “Novichoks” were specifically designed to be able to be manufactured from common ingredients on any scientific bench. The Americans dismantled and studied the facility that allegedly developed them. It is completely untrue only the Russians could make them, if anybody can.
5) The “Novichok” programme was in Uzbekistan not in Russia. Its legacy was inherited by the Americans during their alliance with Karimov, not by the Russians.”
Una peste alta, și Saddam fabrica arme biologice în baia garsonierei grădinarului său, sau pe aici...
__________________

Cum vă întrebam: cine a pus căcat pe clanță? Lucrurile se fac și mai neclare. N-a fost, după ORICE definiție vreți, un atac cu arme chimice asupra Marii Britanii. Nimeni nu mai vorbește despre fantasmagorica armă chimică a ”sovieticilor”, de opt ori mai puternică decât VX. Nimeni nu ne spune cum se folosea acea armă: gaz, pulbere, sau altcumva.
Și apar noi întrebări. Prima: dacă a fost pe clanța exterioară a ușii, cum a rezistat umezelii? De ce au atins clanța, la ieșire, și tatăl și fiica? Au atins-o de mai multe ori, într-un timp mai lung? Zile?
De unde s-a contaminat ofițerul de poliție care i-a găsit în parc pe cei doi, dacă s-a contaminat, și n-a jucat teatru? Dacă mâna a fost calea de intrare a otrăvii în corpul celor doi, câtă otravă ar mai fi avut cei doi pe mâini, să-l contamineze?
Ce substanță s-a folosit, de vreme ce agentul N iese din discuție? De ce nu se publică rezultatul analizei spectograf a substanței? De ce e atât de sigură toată lumea că Putin e vinovat?
Oricum totul este o farsă. Care ne apropie de un conflict deschis cu Rusia. Cine-l planifică și de ce? Cine are de câștigat, dacă un astfel de conflict are loc? Dar, mă rog, nu din presa occidentală aflăm ce și cum...

Sursa: FB, Gheorghe Constantin

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.