3 aprilie 2022

 Rusia ameninta ca opreste livrarea de gaz spre Europa pana cand platile se vor face in ruble.

Lituania face pe viteaza si renunta la gazul rusesc, anuntand ca va procura din alte parti. De unde? Greu de spus, probabil de la vecinii care se alimenteaza... tot din Rusia. Oricum, economia lor, bazata pe comert, poate rezista fara gaz sau cu gaz pe sponci. Tot Lituania anunta ca si Estonia si Letonia se aliniaza deciziei.

Biden, vioi la minte cum il stim, anunta ca deblocheaza rezervele de petrol pentru a suplini lipsa gazului. E cam dificil sa inlocuiesti un gaz cu un lichid! 

Rastimp, Rusia livreaza gaz conform contractelor pe termen lung incheiate cu Uniunea Europeana, anunta TASS.

Comisarul european pentru energie este optimist si crede ca impactul opririi livrarilor de gaze de catre Rusia asupra economiei europene va fi unul minor si ca Uniunea Europeana este pregatita sa sustina renuntarea la gazele din Est.


Armata rusa se retrage din zona Kiev-ului. Anuntata ca o "relaxare" pentru sustinerea negocierilor de pace, semnificatia militara pare ca este alta:

In Mariupol, fortareata si baza principala a trupelor

 Azov, fortele ucrainene au fost separate in grupuri mici. Trupele cecene ii toaca maruntel, grosul Azov este concentrat in zona industriala Azovstal unde sunt puternic fortificati. Sunt toti la un loc, probabil ca un set de rachete vor stabili scorul in favoarea lor.

Dupa ce rusii au lovit in mod special centrele de logistica, depozitele de armament si combustibil, obiective strategice cum ar fi aeroporturi, fortele din nordul Kiev-ului nu isi mai gasesc ratiunea. Fortele ucrainene care se opun in Est au fost slabite si nu mai pun mari probleme astfel ca isi permit sa "cheme" la intalnire si anihilare si fortele care erau blocate langa Kiev.

Fortele ruse au acces la drumurile majore pe care fortele ucrainene se pot deplasa spre zonele "fierbinti" astfel ca pot observa deplasarea coloanelor si le pot lovi de la distanta, cu rachete, dupa cum au demonstrat. Asta, presupunand ca Ucraina are rezervele de combustibil necesare pentru a sustine o deplasare de forte mari.

Ministerul Apararii din Rusia anunta ca o serie de obiective au fost distruse in noaptea de 2 spre 3 aprilie 2022:

"During the night, the strategic aviation of Russia’s Aerospace Forces has struck 51 Ukrainian military facilities. They include: four command posts, two launching systems of the Osa-AKM surface-to-air missile systems in the vicinity of the Barvenkovo and Slavyansk communities, two artillery batteries, two multiple-launch rocket systems, four field artillery and missile warehouses in the vicinity of the communities of Konstantinovka and Krestische, as well as 32 defended posts and areas of concentration of the military equipment of the Ukrainian armed forces," he said.

Russia’s Armed Forces have eliminated an oil refinery and three fuel and lubricants depots near Odessa using high-precision sea-and air-launched missiles, Konashenkov told.

"This morning, an oil refinery and three fuel and lubricants depots that were supplying fuel for the group of Ukrainian troops in the Nikolaev direction were eliminated using high-precision sea-and air-launched missiles," he stated.

Civilii care acum ies din Mariupol dupa ce o luna au stat ascunsi in subsoluri impartasesc presei straine atrocitatile comise de nationalistii din Azov iar ceea ce descriu este o surpriza pentru reporteri

Rusia raspunde cu o racheta Iskander trimisa asupra unei cazarme a Armatei ucrainene dupa incendierea depozitului de combutibil din Belgorod, oras aflat pe teritoriul Rusiei.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.