Fara Energie, nu exista Democratie

Europa a pariat gresit.
A pariat pe promisiunea SUA ca aceasta va reusi sa inlocuiasca necesarul de energie (gaz si petrol) pe care Rusia il furnizeaza traditional, Europei. 
Adica, circa 30-45%.

Ca o paranteza, daca tai 25-35% din necesarul de energie al unei industri nationale, iti iei adio de la intreaga industrie, nu doar de la cota aferenta energiei "decuplate". 
Iar cand respectiva industrie este integrata pe orizontala cu cele din tarile Uniunii, cu siguranta va exista un efect de domino ce nu este de dorit sa il vedem pe viu!

Statele Unite au promis prin diverse canale Comisiei europene dar si individual, tarilor membre din galeria NATO, ca se vor ocupa de acoperirea unei eventuale sincope iar planul era sa negocieze cu tarile din OPEC cresterea productiei.

Tarile OPEC insa si-au adus aminte ca exista si un "+", de la includerea Rusiei in alianta si au zis ca nu, nu suplimenteaza.

Iar acum, Rusia cere plata in ruble. Nu in Euro, nu in Dolari, in Ruble!

Ceea ce pune Europa intr-o situatie teribil de delicata si dificila, lasandu-i cam cu chilotii in vine.

Iar acum, are loc si o intalnire NATO la care participa insusi Biden.

Africa si ea intra in colaps daca inceteaza livrarile de mancare din Rusia pentru ca sunt in mare masura dependenti.

Dar problema cea mai mare cu care se confrunta SUA este cea de credibilitate. Pe de-o parte, una personala, a inaltului ei Sef, Biden - care pare tot mai mult incompatibil cu viata si, pe de alta parte, ca forta de interventie, dupa retragerea precipitata si catastrofala din Afganistan.

Ca o paranteza, in Afganistan ca si in Ucraina, au antrenat si dotat cu echipament militar fortele locale... Do the math!

E foarte posibil sa vedem cum pozitia de bloc a UE va incepe sa se destrame.

Doua saptamani!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.