Coloana de tancuri de 50 de kilometri si Bosforul

Cateva ganduri: Nu, nu e posibil ca un portavion francez sau sub orice pavilion neriveran Marii Negre sa intre asa, hai hui in Marea Neagra.

Conventia de la Montreux limiteaza atat tonajul individual al navei de razboi straine care poate intra dar si tonajul total al navelor militare sub pavilionul unui stat, care pot sa se afle in Marea Neagra.

Un portavion depaseste tonajul TOTAL cu o marja destul de consistenta. Nu va incurc cu cifre, le puteti gasi si singuri.

Doi, chiar si daca Turcia se apuca sa inchida Bosforul, potrivit Conventiei, navele militare ale Rusiei au scutire, chiar si daca e razboi. Visele umede ale unora au ramas fix asta, vise umede, incercarile de a amenda Conventia au esuat.

Trei, Conventia de la Montreux a fost considerata un triumf al diplomatiei si al legii internationale, al vointei de a respecta un tratat. Trei nave militare rusesti, special realizate pentru distrugerea de portavioane, pozitionate de-a stanga, de-a dreapta si de-a fata Stramtorii se asigura ca prevederile Conventiei vor fi respectate. Modul lor de actiune este de a coplesi portavionul inamic cu o salva extrem de densa de rachete, cred ca acum deja hipersonice. Apararea grupului portavion pur si simplu nu poate face fata. Rusii sunt dispusi, pare-se, sa schimbe 3 ture pentru Rege.

Patru, Toti se grabesc sa faca misto de convoiul rusesc de 50 de kilometri care s-a oprit la 20 de km de Kiev... Un convoi de 50 de km de tehnica de lupta, stationat de doua zile pe o autostrada este o tinta extrem de apetisanta pentru tot felul de arme, de la simple si primitive (Molotov, RPG-7, Lansatoare Grad), pana la cele sofisticate (SU-27, Bayraktar, LAW, NLAW etc).

Si daca ar fi avut doar 2 kilometri, o astfel de tinta ar fi fost extrem de apetisanta pentru inamici. Ar fi roit toti in jurul ei ca mustele la rahat, sperand sa se infrupte cu macar o muscatura!

Se face misto la greu, ba ca i-a prins politia fara carnet, ba ca au ramas fara benzina sau ca s-au defactat, ba chiar speculau unii ca e un ambuteiaj. Mie, simpla prezenta in camp deschis mi se pare un mesaj extrem de puternic si indraznet iar reactia fortelor Ucrainene spune ceva prin insasi absenta ei.

Pur si simplu, in preajma KIEV-ului nu mai exista Armata Ucrainei iar pe Fantoma din Kiev au vazut-o toti, mai putin rusii!

Probabil ca asta e si explicatia pentru care tot felul de dilii se grabesc de peste zari si mari sa faca o Legiune Straina, se termina spectacolul si ei nu au prins un loc pe terenul unde se dau arme la straini si pot sa impuste si ei un pui de rus! E si asta o forma de a actiona a "selectiei naturale".

Cinci; stiti filmarea aia cu "tancul rus care zdrobeste un civil intr-un autoturism"? Hai ca o stiti, a fost pe toate televiziunile, pe toate site-urile ziarelor serioase! A oripilat o lume intreaga cruzimea rusului care vrea sa ucida cu sange rece un civil nevinovat. Am privit si eu imaginile si le-am lasat sa ma afecteze emotional insa ultimii doi ani de pandemie m-au facut usor nesimtit asa ca eu am vazut un lansator de rachete Sol-Aer "Strela" care intra in viteza in curba, aluneca (coeficientul de frecare fier/asfalt e mic) si sfarseste calare peste nefericitul pensionar care, totusi, a scapat teafar! Mai vad si urmatoarele: Niciodata un astfel de blindat nu circula singurel in teren inamic! Niciodata! Capacitatea lui de a se apara de o grupa (7 oameni) de infanteristi e zero. De regula e insotit de o blindata a infanteriei motorizate (transportor, cel putin unul), de un transportor cu macara pentru munitie suplimentara si de o cisterna. Uite asa circula ca sa nu ajunga la fier vechi! Ala era singur singurel! Pornise uite asa, ca in "Compania a 7-a sub clar de luna" sa cucereasca Kiev-ul! Era in competitie cu Armata a enspea a Rusiei, se detasase de pluton! Bai, soferul era ori drogat, ori beat, nu se stie, dar cu certitudine era ucrainean!

Propaganda este peste tot, asta e insa un caz din ala in care isi da singura peste dejte.


PS: Inca o observatie, Conventia de la Montreux a fost tatonata in vederea modificarii, Turcia dorind mai multa putere de decizie insa aceleasi tari care acum bazaie pe la usa Bosforului au fost cele care au sustinut actuala pozitie de "Regina" (ca tot vorbim de "esicherul politic") a Rusiei. Pe motiv ca trebuie sa contrabalanseze puterea unei Turcii incontrolabile. Na, luati cu apa, ca e rece si ganditi-va nitel la capacitatea diplomatiei Ruse. Dupa care, privit cum duc ei si razboiul!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.