Adolescentii revolutionari

 1 Tetiana Chornovol.


     Practicanta a noului stil de "jurnalism", ala provocator, in care jurnalistul este el insusi subiectul propriei stiri. 

Batuta zdravan in urma unui incident rutier (rezultatul anchetei a aratat ca incidentul nu a avut legatura cu activismul ei ci mai degraba cu actualul primar al Kievului, boxerul Kliciko), este transformata de masinaria de propaganda in eroina, ajunge deputat in parlamentul ucrainean in anul 2014 dupa o prima candidatura nereusita in 2012.

La inceputul anului 2020 este acuzata de SBU, serviciul secret al Ucrainei, de uciderea cu intentie a unei persoane si constituirea unui grup infractional (in esenta) pentru ca, in 18 februarie 2018 a luat parte la incendierea in centrul Kiev-ului a sediului unui partid politic.





Marianna Podgurskaya

  Populara pe Instagram unde poza in promotare de articole de imbracaminte, 

Presa vestica ne-o prezinta ca pe o victima a unui bombardament al unei maternitati de undeva din Ucraina. Evident, bombardamentul a fost efectuat de armata rusa.

Imaginile sunt absolut dramatice iar gradul avansat de deteriorare al cladirii raportat la cat de bine arata mamica ne descrie, practic, un adevarat miracol!



"The influencer appears to be in high demand, with numerous advertisers contacting her to sell their products."




3 Katya Vlasenko 


   "Star" de TikTok, povestea ne aduce in prim plan eroismul fetitei de numai 16 ani care a salvat viata fratiorului ei in timpul unui bombardament al rusilor.

Legenda propulsata in presa mainstream din Romania ne vorbeste despre 12 gloante care au trecut prin tanara de numai 16 ani. 

Lasand la o parte faptul ca un glont de AK74 trece ca prin branza prin 3 adulti, nu pot sa nu remarc ajustarea stirii pentru publicul din Romania. "12 gloante". Postarea initiala nu ne spune cate gloante au fost ci doar ca, practic, fetita ar fi fost ciuruita.

"Jurnalele" din alte tari au considerat ca au un public mai inteligent si au omis cele 12 gloante din "peisaj".

E ceva sfant in asta, ceva epic, de parca Mantuitorul a ocrotit-o. 

Presedintele Zelenski insusi a vizitat-o (12, v-ati prins?), ocazie cu care pustoaica s-a dovedit a fi la inaltime din punct de vedere politic!

Deși a fost împușcată de 12 ori, fata a supraviețuit. Ea a fost vizitată joi, la spital, de președintele Volodimir Zelenski



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.