Marsavul atac al hoardelor ruse asupra minunatului taram al democratiei, Ucraina

Invazia Rusiei asupra Ucrainei suverane si independente este un act mizerabil care trebuie tratat cu toata seriozitatea de democratiile lumii.

Fara niciun compromis, nimic nu justifica agresiunea militara impotriva pasnicului popor ucrainean!

Pe bune! Civilii nu au nicio vina, cel mai bine ar fi sa putem pune conducatorii intr-un rung si cine iese pe picioare, castiga.

Din pacate, lucrurile nu stau asa, nu s-ar mai ingramadi nimeni sa participe la alegeri!

Pe de alta parte, ca tot veni vorba despre civili, in toata isteria asta cu "razboiul de la granita Romaniei", imi vin in cap niste intamplari din 1999.

Cand NATO cu SUA in frunte, au ignorat ONU si au declansat ei o operatiune de bombardament asupra unei tari la fel de suverane si independente ca Ucraina. Care isi vedea de problemele interne. Fix cum face si Ucraina. Care tabarase pe o etnie careia ii nega dreptul la existenta. Fix ca in Ucraina.

Motivul razboiului impotriva Yugoslaviei?

"Pentru a evita un dezastru umanitar in Kosovo si pentru a preveni ca acesta sa se transforme intr-o catastrofa. Acest obiectiv a fost atins prin bombardamente strategice de precizie asupra obiectivelor militare sarbe pentru a reduce capacitatea acestora de a oprima populatia albaneza kosovara si de a organiza epurari etnice".

Am putea spune ca si NATO a avut Ucraina sa, peste care nu numai ca a intrat dar a facut-o si cu maxima durere in fund fata de populatia civila.

1. Atacul din 12 aprilie 1999 impotriva unui tren de pasageri la Grdelica Gorge.

Bombe de "mare precizie", ghidate optic au lovit un tren de pasageri care traversa un pod. Pentru ca prima bomba a facut praf doar trenul, lasand podul intact, au mai slobozit una peste resturile trenului si pasagerii supravietuitori. Gen. Wesley Clarke declara ca a fost un incident regretabil. 10 morti si cel putin 15 raniti.

Ancheta a concluzionat ca tinta a fost legitima.

2. Atacul asupra unui convoi de refugiati, 14 aprilie 1999, Djakovica.

Un convoi de refugiati albanezi este lovit DE TREI ORI. Convoiul era alcatuit din turisme, tractoare si carute. Sunt ucisi circa 75 de civili si aproximativ 100 sunt raniti. Femei, copii. Pilotii NATO au sustinut ca nu au vazut bine de la inaltimea de circa 5 km de la care au survolat convoiul si au lansat atacurile. Inregistrari audio ale comunicatiilor pilotilor ar demonstra ca pilotul de F16 care a executat atacurile a fost informat de un alt pilot ca in acel convoi sunt, practic, doar civili.

Ancheta a concluzionat ca a fost dificil pentru pilot sa discearna cu privire la natura civila a convoiului. Bombardarea a fost considerata legitima.

3. Bombardamentul din 23 aprilie 1999 asupra Televiziunii Sarbe in Belgrad.

    Au fost ucisi intre 12 si 17 civili in ceea ce s-a sustinut ca a fost un atac legitim asupra sistemelor de comanda, control si comunicatii militare. Apoi s-a justificat atacul ca fiind indreptat impotriva mijloacelor de propaganda.

"Jurnalistii" vestici au fost avertizati de retelele lor sa stea departe de sediul televiziunii cu putin timp inainte de atacuri.

Anchetatorii s-au impiedicat in "tehnicalitati" dar la final s-a concluzionat ca fost un atac legitim.

4. Atacul asupra Ambasadei Chinei, 7 mai 1999.

    Cateva rachete au fost trimise spre ceea ce americanii credeau ca este un obiectiv iugoslav. Au murit 3 cetateni chinezi si 15 au fost raniti. Pentru ca a fost vorba despre China, americanii au despagubit Republica populara cu 28 de milioane de dolari si cate 4.5 mil. USD pentru fiecare familie a celor ucisi sau raniti. Nu s-a considerat necesar sa fie luate alte masuri.

5. Atacul asupra satului Korisa in 13 mai 1999.

    Avioanele NATO au lansat 10 bombe asupra unui sat, considerat a fi o tabara militara. Au murit 87 de civili, majoritatea refugiati si au fost raniti alti 60. Ancheta a concluzionat ca a fost un atac asupra unei tinte legitime.

Sa vedem ce va fi...

Informatiile sunt prezente, pe larg, in Raportul final al Comisiei de Studiu al campaniei de bombardamente NATO impotriva Republicii Federale Yougoslavia.


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.