Marele succes al Diavolului: "AUR, un produs al serviciilor"

Cum ziceam, "serviciile" se bucura ca teoria lor a prins la multi. 

Nu ca are vreo importanta, dar cred ca sunt spaima cea mai mare a diriguitorilor atat din prim plan cat si din spate; e una din putinele subiecte pe care sunt aliniati toti. 

Daca ne amintim, rezultatul la alegeri a fost absolut surprinzator, prinzandu-i cu chilotii in vine pe cei care stabilesc agenda publica si subiectele care ocupa mintea infierbantata a romanilor. Sa nu ne imaginam ca "sondorii" nu stiau ca AUR va lua un scor semnificativ! Doar ca a facut parte din "batista pe tambal", acel Modus Operandi conform Manualului, unde zice ca o problema despre care nu vorbesti are sanse mici de a deveni una majora. Ocupati fiind cu distribuirea software a voturilor UDMR prin judete din Oltenia, AUR a ramas sub radarul "mijloacelor active".

Diferenta dintre scorul la alegeri si cel de acum nu este altceva decat o recuperare in sondajele publice a scorului real, pur si simplu, teoria vine din urma si se aseaza pe realitate. Odata cu intrarea in Parlament, cei care in fata operatorului de sondaj isi tineau pentru ei optiunea au inceput sa o si afirme.

Daca Puterea a combatut AUR imediat, mic-unealta Ciolacu, dupa alegeri, a avut o perioada in care se exprima destul de ambiguu la adresa lor ca deh, teoretic erau cu totii cam de aceeasi parte a baricadei, nu? Aia a fost perioada in care s-au mai facut niste sondaje discrete care au dat scenariul care urma sa fie folosit, anume ca AUR este ceea ce detesta majoritatea cetatenilor care nu vor PNL si ca este rezultatul serviciilor. 

Dupa care ideea a fost preluata si a inceput rostogolirea in public intai prin vectorii principali, aia direct naimiti pe state, apoi de "analisti" de ocazie, naivi, care s-au agatat de "servita". 

Ceea ce se ignora este ca Tarziu are puternice legaturi cu BOR, dar legaturi din alea determinate din convingeri interioare, puternice, care i-au determinat cariera (e bine sa fie ascultat detasat omul, imediat se vede ca ceea ce iese in exterior este din propria minte si nu o insiruire de tampenii date seara pe o lista). 

Surpins fiind de rezultat, dupa alegeri am cautat programul AUR pe care l-am verificat cu indemnurile  BOR la "un vot responsabil" si m-a frapat ca erau aproape identice in multe puncte. 

Cat despre Simion, el este saltimbancul Curtii, omul lipsit de subtilitate dar tenace, care refuza sa joace pe reguli. Spune ce ii trece prin cap, are idei putine, fixe si le urmareste cu forta si pasiune. Este perfect integrat in generatia actuala, din acelasi leat cu useristii doar ca viziunea sa este pe partea opusa a esicherului politic. 

Am intalnit cativa (nu multi) oameni fauriti in acelasi fel: pasionati, plini de energie, care cred intr-un scop si isi investesc increderea intr-o persoana din preajma lor, nerabdatori in a pune in aplicare ce cred ei ca este de ajutor. 

Cam asa e Simion plus inca o chestie: nu are morti in dulap. Si asta ii termina de creieri pe aia din umbra. 

Personal, sunt absolut detasat de AUR. 

Sunt un pesimist innascut asa ca, desi sper sa reuseasca sa sparga monotonia politica, ma indoiesc ca vor rezista asaltului combinat care sa da asupra lor atat dinspre Putere cat si dinspre Opozitie.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.