Scrisoare deschisa catre domnul Colonel Gheorghita

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt 
avantajele, mi-au zis: «Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față», adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță la Digi24.



Domnule Colonel,

Va felicit despre initiativa dumneavoastra de a dezbate impreuna cu copii dumneavoastra subiectul vaccinarii.

Sunt absolut impresionat ca, desi au varste fragede (6 si, respectiv 11 ani), ati fost de acord sa ii introduceti in ecuatia decizionala.

La fel de voios salut si faptul ca ati ales sa dati curs "hotararii" pe care au luat-o cei doi copii, minori in sensul legii, adica lipsiti de discernamant.

Domnule Colonel, sunt convins ca definitia discernamantului (gramatical, civil si penal) va este cunoscuta si sunt convins ca nu va veti lasa dus cu zaharelul de cei doi copii pe care, sunt sigur, aveti retineri in a-i lasa sa se plimbe singuri prin oras ori sa se casatoreasca saptamana viitoare...

Am incredere ca, eventual maine, ca tot e duminica, va veti imbraca uniforma de parada cu toate decoratiile de "Erou din Linia intai" si veti ordona copiilor sa porneasca in mars spre primul Centru de vaccinare.

Am incredere ca veti face asta dupa ce veti anunta presa sa fie pregatita.

Am incredere ca veti conduce mica procesiune ca un adevarat militar decis sa spulbere perfidul inamic invizibil. Mai ales, am incredere ca veti gasi argumentele ca micutii sa nu mai vina cu astfel de scuze ieftine (unul dintre argumente ar fi ca sunt destule doze sa ajunga la toti cei care au nevoie ba chiar sa exportati si la aia mici din Africa) si ca ii veti calauzi pe drumul bun.

Am incredere ca nu veti ceda nicio palma de fund nevaccinat, asa cum inaintasii dumneavoastra, coloneii, nu au cedat pe Linia Namoloasa!

Sunt convins ca veti face asta pentru a da un semnal Romaniei, ce zic eu, Lumii intregi, ca aici, la granita cu Marele Urs stau inca stavila mari comandanti neinfricati!

Imi cer scuze pentru entuziasmul care ma cuprinde in timp ce scriu aceste randuri dar abia astept sa citesc relatari despre alte si alte fapte de eroism al viitorului General Valeriu Gheorghita!

Aici voiam sa ajung, domnule Colonel, la rugamintea de a nu va sacrifica promitatoarea si imaculata cariera militara pentru nazaririle unor copilasi care nu stiu cat de grava e situatia si cat de important este sa reusim impreuna sa invingem, astazi Pandemia, maine criminala Rusie!

Privesc chipul dumneavoastra si ma simt imbarbatat si convins ca, sub vizionara si inteleapta dumneavoastra conducere vom reusi in tot ce ne incearca in acest mileniu, ca vom putea zdrobi tot ce ni se asterne in cale de Istoria nemiloasa!

Si daca va fi sa stropiti Pamantul Patriei ori al prietenei si aliatei Ucraina cu sangele dumneavoastra, noi va vom fi vesnic recunoscatori si va vom pomeni generatii intregi, cu patima!

Asa sa va ajute Dumnezeu!



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.