30 ianuarie 2022

Puteti spune ce vreti despre Putin dar, tehnic si la rece vorbind, Rusia joaca momentul de nota 10 cu coronita!

Cu agitatie minima a obtinut pana acum rezultate politice maxime! A reusit sa provoace costuri relativ mari in tabara cealalta, a slabit coeziunea blocului NATO - de fapt, a testat-o si ea a cedat - le-a aratat americanilor ca NATO nu reprezinta o amenintare serioasa (ce sunt 8000 de soldati NATO fata de o suta si ceva de mii de rusnaci care stau atarnati de gardul din spatele curtii?)... Ungaria, Bulgaria, Croatia, Germania sunt fortate sa se uite in interiorul lor, cumva filosofic introspectiv, Ucraina a vazut nu numai pisica ci si sfarsitul celor 9 vieti ale blanoasei iar populatia Rusiei a putut vedea un lider puternic care tine seama de idiosincraziile unui popor care nu a uitat ce a insemnat fascismul dezlantuit militar pe propriul teritoriu si care este gata sa protejeze "The Russian Way of Life" cu maiestria unui "pumn de otel imbracat intr-o manusa de catifea".

Una peste alta, eu cred ca Putin a castigat runda asta; miscarile decisive, facute in vazul tuturor, ferme si, oricat ar nega radutudorii, in limitele dreptului international au produs efecte maxime unui Vest care se umflase nelimitat in bula sa. Hegemonul benign care se crede SUA (plus ciracii) a dat pe afara ca un psihopat la a carui sonerie suni noaptea cand doarme iar China a fost nevoita sa adopte o pozitie publica ce da frisoane aceluiasi hegemon benign!

Daca Zegrean ar fi strateg, ar zice ca "asta e maretia politicii externe strategice cu obiectiv determinat". Realpolitik at it's finest! Dar Zegrean e doar un pensionar asa ca am zis-o eu.


Cand URSS si-a facut un Deveselho in Cuba, SUA au sarit de cur in sus pana in stratosfera! Ce scandal, ce teroare, ce criminal era si Hrusciov!

Vai vai, SUA sub atacul rosilor! Retragerea URSS a fost prezentata ca o adevarata victorie a americanilor, ca o capodopera a Operetei Mondiale, rezultatul suprematiei Vestului asupra Emisferei Rosii. Keneddy era noul Erou al Lumii libere, dresorul care a pus cainii comunisti cu botul pe labe si i-a trimis in cotet cu privirea darza si forta poporului american in spatele sau, aliniat frumos.

Doar ca, dupa cinzeci de ani arhivele s-au deschis si am aflat ca URSS a pornit spre Cuba pentru ca americanii au instalat rachete nucleare in Italia si in Turcia dar si ca retragerea din Cuba a survenit dupa retragerea strategicelor americane.

Reactia americanilor a fost cea mai moderata din cele sugerate de strategii militari care isi doreau chiar sa declare razboi de-a dreptul, dovada ca in caputurile purtatorilor de bocanci, uniforma si arma nu mai e loc si de niscaiva ratiune!

Sintetic, rachete nucleare la 5 minute de granita Rusiei e bine, e normal, e o chestie de "aparare" iar rachetute nucleare in Cuba, la 5 minute de granita SUA e rau, e sfarsitul lumii, Apocalipsa, apasam pe buton!

Oricum, americanii au instituit blocada navala asupra Cubei, pisandu-se pe toate tratatele care considera act de razboi actiunea.

Tot din arhive, am mai aflat si ca Hrusciov a fost de acord sa nu il faca de rahat pe Kennedy! Baiat finut si care intelegea ce inseamna sa iti respecti adversarul.

De altfel, daca urmariti cum vorbeste Putin despre "ceilalti", sa o sa observati ca foloseste "partenerii nostri americani" de fiecare data. In timp ce Biden si progresistii folosesc termeni defaimatori de genul "criminalul", "teroristul" s.a.m.d. In contrast chiar cu prostanacul lor, Bush Jr care spunea ca s-a uitat in ochii lui Putin si i-a putut vedea sufletul unde a vazut ca este preocupat de interesele Rusiei.

Cred ca de la asta ar fi trebuit sa porneasca si Brandon. Doar ca, la varsta lui e posibil sa nu fi avut ochelarii la el... Numai ca Putin spune public de cel putin zece ani care sunt interesele si care sunt limitele numai ca astia ori fac pe prostii ori sunt si surzi, nu numai chiori.

Ar fi culmea ca un batranel decrepit si dezorientat sa fie lasat sa dea foc lumii in loc sa isi tina pe genunchi nepoteii!


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.