Muncitorii continua sa aleaga asesorii populari

 Cei alesi sunt hotarati sa faca din justitie un instrument de aparare a intereselor poporului.

In Capitala, salariati de toate categoriile continuua sa aleaga din mijlocul lor pe cei demni sa reprezinte interesele clasei muncitoare in noua justitie populara ce se naste prin reforma initiata de PCR.

Cei alesi se angajeaza cu hotarare sa faca din justitie un instrument de aparare a intereselor poporului de sprijinire a regimului nostru democrat, lovind fara crutare in speculanti si in sabotorii efortului general de redresare economica a tarii.
Astfel, peste 3000 de muncitori STB-isti, adunati in halele Depoului Tei, au ales, din cei mai buni muncitori si functionari, 45 de asesori populari.

Din mijlocul ceferistilor de la Atelierele Grivita-Vagoane, au fost desemnati 19 tovarasi.

Tot eri (sic), au mai fost alesi asesorii populari la inspectia formarii trenurilor, Depoul B.C, depoul B.M, Directia Intretinere, Palatul Administrativ, Serviciul de Control al Veniturilor si Directia Aprovizionarii cu Materiale.

Deasemeni la Vulcan, SET, Metalo-Globus, IER, Noua Filatura de Bumbac, Trebitsch, Delea-Veche, Circa 18, Zimmer, Agrotext, Circa 22, INEC, Banca de Credit Roman, Inter Continentala, Resita, Sanitas, Texacom, Speranta-conserve, Safin, Vica, Irom, Plusul, Luther, Institutul ortopedic, Luceafarul, Distributia, Cehoslovaca, Imprimeriile Bucuresti, etc etc.


Scanteia - vineri, 2 ianuarie 1948.


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.