Conservarea unor rezerve alimentare I

 CONSERVAREA unor REZERVE necesare !

https://www.facebook.com/andras.eleonora

Vă arăt cum putem să ne facem rezerve de hrană care să dureze și cinci (5) ani !
Este simplu, este ușor, doar că trebuie să le facem ca la carte !
Cum ? Prin descrierea ce o s-o fac mai jos.
Am conservat până acum :
- orez
- fasole uscată
- făină de mălai
- paste făinoase
Mai urmează să pun la conservat și făină albă, gris, paste făinoase mai mărunte și ouă.
Ideea de a conserva în felul acesta, mi-a venit în momentul când (fiind într-un grup de voluntari), am început ajutorarea celor mai în vârstă, iar pentru a avea un timp mai îndelungat, m-am gândit la conservarea lor.
Este o metodă care nu se mai practică, dar dacă ști să te gospodărești, niciodată nu vei duce lipsă și vei avea întotdeauna produse comestibile.
Aici nu se mai poate vorbi de gărgărițe, fluturi sau viermi, nu mai există, iar produsele se pot mânca în siguranță.
Iată și procedeul :
- se intoduce în sticla de plastic (spălată și uscată pe interior), de ex. făina de porumb, după ce ai pus cam de 4 degete, pui 2 căței de usturoi (necurățați) și o foaie de dafin, apoi pui din nou făină.
Când în sticlă e cam de trei sferturi, pui din nou 2 căței de usturoi și o foaie de dafin apoi umpli până sus.
După umplere, dai cu sticla de masă, cam de 30 de ori, ca să se îndese totul, să iese tot aerul afară. Dacă strângi cu mâna de sticlă, trebuie să fie tare ca piatra, iar dacă simți că e mai moale, mai dai de 20 - 30 de ori de masă.
Apoi se face un degetar din folie de aluminiu iar în el vom pune o bucățică de dischetă (demachiantă, sau un pic de vată), înbibată în spirt sanitar, îl punem în sticlă și îi dăm foc.
Din acest moment numărăm până la 6 și rapid punem capacul, apoi se dă cu ceară capacul și se depozitează.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.