Miroase a praf de pusca, incarcati-va prastiile!

As zice ca, spre primavara, asa, cand tensiunile sociale vor ajunge la apogeu, sa va pregatiti de un razboi-nu "Mondial" ci "Global". Ca asa e un miros de praf de pusca in aer...

Numai cu populatiile intaratate, cu cutitul la os, cu nervii intinsi la maxim, poate juma de Glob sa tabere pe cealalta jumatate.

Numai asa poti sa le arati maselor "vinovatii" si ei sa rupa lantul.

Numai asa poti face oamenii rationali si pasnici sa ia o pusca in mana si sa o indrepte incotro le arati tu, politician ratat care tii cu dintii de un scaun.

Numai asa, oameni disperati vor accepta sa ucida alti oameni disperati.

Un razboi din asta ar servi de minune tuturor celor care au fost la putere in ultimii doi ani si, mai ales, celor care sunt in urmatoarele 6 luni.

Pentru ca urmatoarele 6 luni vor duce cea mai mare parte a populatiei la limita de jos a existentei si la limita de sus a nebuniei. Iar acum, locuri la balamuc nu exista suficiente cat sa ii trateze pe toti cei care au nevoie si chiar daca ar fi locuri, dupa ce ii repara ce fac cu ei? I arunca inapoi in canalul din care i-au scos?

Pericolul care ii paste pe actualii guvernanti de prin toata lumea este procesul si sentinta. In unele locuri e posibil ca sentinta sa fie aplicata inainte chiar de proces, dupa cum s-a vazut acum 32 de ani pe un zid la Targoviste.

O sa fie un moment pe care cei de azi il adulmeca, despre care cu siguranta primesc informari si sondaje si care le dau sudori reci pe cefe.

E o hora mare in care au ales sa joace, o hora pe o muzica pe care doar ei o aud, noi vedem doar cu sare praful de sub talpile lor. Numai ca si praful ala se aseaza la un moment dat. Cine le-a zis ca pot pacali un om la infinit si pe toti o perioada de timp nu le-a spus si ca nu ii pot pacali pe toti la infinit!

O sa fie razboi. E in aer dar e si in cartea aia din care deja traim o mare parte, "1984"...

Avem Ministerul Adevarului care plateste toata media si care vrea sa cenzureze si internetul, avem Ministerul Dragostei care ne invata cat de tare ne iubesc conducatorii nostri, atat de tare incat vor sa ne salvezi pe fiecare, deodata cu ceilalti, avem o Politie a Gandurilor la Calugareni, Ministerul Bunastarii care ne spune mereu ca suntem pe cele mai inalte culmi ale progresului, inlocuite acum cu "cresterea economica cea mai mare din Europa" si cu aia "3000 de euro din buzunarul fiecarui roman", avem Dublagandire, aia care ne spune ca "imunizare" nu inseamna ca nu mai faci boala, avem Gandcrima faptuita cand indraznesti sa pui in discutie un subiect controversat si discutabil si haite intregi de NouOameni sar sa te arate cu degetul si arunca cu rahat...

Chiar nu vedeti? Le avem pe toate din "1984" de parca Orwell a scris un manual de utilizare si nu un roman de fictiune!

Ceea ce ne lipseste din roman este sa mai pice, din cand in cand, cate o racheta trimisa de EastAsia desi, daca ati citit romanul, nici aia nu e sigur ca exista!

Cu toate acestea, l-am depasit pe Orwell cu Saptamana Urii! Deja, de ani de zile o practicam fervent chiar daca subiectele se tot schimba dupa cum arata cu dejtul, Big Brother.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.