Crash, boom, bang!

De fapt, suntem in prezenta unei schimbari majore in paradigma organizarii societatilor "democratice".

Desi "conducerea" economica se realizeaza de un grup definit politic, mai mult sau mai putin democratic, situatia drepturilor si a libertatilor fundamentale este gestionata de organisme, institutii si organizatii militare, dictatorial si, drept urmare, abuziv. NATO ati vrut, NATO aveti.

Eu cred ca astea din urma sunt mai importante pentru ca, alterand masiv drepturile si libertatile fundamentale, in cele din urma se va ajunge si la gestionarea economica tot de catre aceste organisme, institutii si organizatii. Cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata la UE de Ghita de la Spital? Sau de G-ralul Iamandi de la IGSU?

Deja "checks and balances" nu mai exista in Romania; faptul ca un Guvern suspendat caruia i-au fost ridicate, potrivit Constitutiei, o serie de competente in administrare, adopta totusi anumite acte prin care restrictioneaza drepturi si libertati (incalca competenta Parlamentului) si ale carui acte nu pot fi cenzurate de catre Puterea Judecatoreasca in mod efectiv, inlauntrul termenului in care actele Guvernului produc efectele, lipseste de continut controlul Puterii Judecatoresti asupra Puterii Executive.

Iohanis avea dreptate cand constata blajin ca "statul a esuat". Absoluta dreptate; exact ca ceasul defect care arata de doua ori pe zi ora exacta, a nimerit-o si el o data la 5 ani. Totusi, isi arata limitele intelectuale atunci cand omite sa indice si solutiile desi acestea sunt la indemana multora mai putin titrati.

In timp ce pe tarla zbaterile cu mize mici continua, tara "vecina si sora"*, Polonia, se pozitioneaza pe o directie extrem de interesanta, dand practic o lovitura "la operatie" Uniunii Europene, in special birocratiei acesteia.

Curtea Constitutionala a Poloniei a decis vineri, 8 octombrie 2021, ca UE si unele decizii ale CJUE reprezinta un amestec nepermis in ordinea constitutionala a Poloniei, afectand suveranitatea si independenta statului.

"Anumite reglementari europene incalca Constitutia Poloniei si nu pot fi puse in aplicare intrucat aceasta va impiedica tara sa functioneze ca un stat suveran si intependent, impiedicand Constitutia Poloniei sa fie Legea suprema in Polonia. Uniunea Europeana actioneaza in afara competentei ce i-a fost acordata prin tratate".

"In ierarhia izvoarelor de drept, Tratatul Uniunii Europene este inferior Constitutiei", a spus unul dintre judecatorii Curtii Constitutionale iar acest citat ar trebui sapat in stanca, fiind valid pentru fiecare din statele membre!

In esenta, Curtea Constitutionala a Poloniei considera (in mod corect, as zice eu) ca Tratatele de aderare sunt acte internationale si ca acestea nu pot sa prevaleze asupra unei Constitutii.

Meanwhile, Ursula e insangerata iar birocratia UE este usor knock-out. Sa vedem ce "masuri" vor adopta; eficacitatea lor va fi insa discutabila pentru ca jurisdictia CJUE, practic, a incetat asupra Poloniei.

Oricum, e de observat si ce au reusit sa faca masurile de propaganda din ultimii ani, anume sa zugraveasca lumea vizibila publicului in alb si negru lasand suficient gri nedefinit pentru ca interesele acestot birocrati nu numai sa supravietuiasca ci si sa se propaseasca. Atat in ceea ce priveste vaccinul (esti pro vaccin sau anti vaccin, nu exista categoria celor care sunt pro dar nu vor sa fie obligatoriu), la fel exista doar pro-UE sau anti-UE, ignorand complet multimea celor rationali, care isi doresc o UE alcatuita din natiuni suverane, independnte si democratice. Sa nu uitam ca sutele de ani de razboiaie din Europa nu se pot sterge peste noapte, ca natiunile isi "amintesc" tot ce e de amintit si ca ultima mare ciocnire a natiunilor a fost foarte aproape de noi, in inima Europei si a desfiintat, practic, Iugoslavia.

Eu ma bucur pentru fratii polonezi si sper ca steagul instelat agitat de progresisti sa fie repede strans si pus in dulap.

* - Romania face parte, alaturi de Polonia, din Initiativa celor 3 mari.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.