Te lepezi de Satana, bre?

Am vazut recent o poza pe o postare a unor tineri progresisti.

Sus erau niste jandarmi care se rugau in biserica, jos niste musulmani in moschee. Se facea nitel misto pe acolo. Nu am avut chef sa intru sa dau nicio replica acolo pentru ca sunt sigur ca nu ar fi inteles si, de la o anumita varsta, te si plictiseste incapatanarea si indaratnicia.

Dar, vrem nu vrem, suntem aici pentru ca, ati ghicit, religia! Religia a insotit mereu omenirea si a modelat societatile. Tot, dar absolut tot ce ne inconjoara are atingerea religiei. Vrem sau nu vrem. Ba chiar, daca vreti sa filosofam nitel, chiar si cei care resping Biserica, cred intr-o religie. "Cred" in stiinta, de exemplu.

Multi dintre cei care se declara impotriva Bisericii, resping de fapt un anumit tip de credinta si nu credinta in sine.

Pentru ca, desi nu stiu exact cum functioneaza un motor cu explozie interna, se urca in masina si calca acceleratia lasandu-se in grija sfantului ABS, de exemplu. Ori pe mana Sfantului Algoritm de Control al Tractiunii. Care e la fel de ezoteric ca si Sfantul Duh pentru multi, foarte multi!

Sau crezi in Sfantul Mantuitor Iohanis. In fine, ati prins ideea.



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.