Galceava psihopatilor cu toata lumea

 Este evident ca Lumea a incaput pe mana unor psihopati care s-au aliat cu niste sociopati si, prin intermediul unor cretini ne duc pe toti "en fanfare" catre un viitor sumbru.
Sa va explic!

In 2017, Richard Branson, Sir Richard Branson, patronul conglomeratului Virgin, anunta cu trompa (sau pompa) ca se baga in afacerea lui Musk, aia cu aspiratorul gigantic prin care vor circula cu viteze de peste 1000 mph (mile per ora) niste trenuri nemaipomenite ce vor revolutiona viitorul facand metrourile sa para niste glume rasuflate.

In 2018, Branson anunta, gatuit de emotie, ca a batut palma cu DP World (sultanul Ahmed Bin Sulayem), o companie de cargo din Emiratele Arabe Unite, ca sa faca o linie Hyperloop intre niciunde catre nicaieri.

Zice stirea ca "DP World Cargospeed, folosind tehnologia Virgin Hyperloop (care o fi aia?) va transporta" marfuri de colo colo. 

Linia trebuia sa fie gata in 2021 dar in februarie 2021 au aparut niste CGI care urmau sa ne dea pe spate cu transportul de PASAGERI si un nou deadline, 2030. 

In Las Vegas, Musk a dat pe spate audienta cu doua tuneluri de cativa kilometri prin care se tarasc lamentabil niste Tesla; completamente ineficiente cu 3 pasageri carati cu 30 km/h.

Short story, chestia asta e, de fapt, praf in ochi si o manevra de blocare a investitiilor Chinei in initiativa Belt and Road care ar fi facut in rastimp o buna parte din linia de tren de mare viteza ofertata zonei. In India, tot in 2018, Branson si Musk au aberat convingator despre mijlocul de transport revolutionar si au convins autoritatile sa lanseze o procedura competitiva, invitand companiile sa propuna proiecte cel putin la fel de minunate! Evident ca, atunci cand concurezi cu Munchausen, nu poti decat sa pierzi asa ca, de vreo 3 ani acolo se face un nimic foarte minunat pe o distanta de 10km.

Chestiile astea deja creioneaza un modus operandi in care promisiunile tin in loc investiile adevarate. Si asta doar pentru ca marea China sa nu cumva sa faca liniile alea de cale ferata, care sunt o alternativa reala la aberatiile psihopatilor mentionati mai sus.

Intre timp, bag de seama ca Musk isi face de lucru cu Neuralink (alta pocnitoare) in timp ce este tarat prin instante pentru escrocheria cu Solar City, Branson pare ca isi cauta un locsor ferit de urmatoarea Fatwa cu care or sa il afuriseasca arabetii cand se vor prinde ca i-a tepuit iar Bezos vrea sa dea o spaga de cateva miliarde la NASA doar doar de o ajunge pe Luna.

Este evident ca initiativa strategica a Chinei a bagat in sperieti Occidentul, in special Statele Unite si este si mai evident ca ceva de acolo, o structura parastatala a mobilizat niste pacalici pe care ii baga in fata ca sa serveasca intereselor economice. Mi se pare cumva suspecta asemanarea cu bancul ala in care Bula isi da cu sabia in plua strigandu-le salbaticilor care vroiau sa isi faca incaltari din piele: "Na, sa va intre apa in cizme"!

Intre timp, Beijing-ul se mobilizeaza pentru razboiul semiconductorilor.



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.