Miorita, mars in pizda ma-tii!

Nu stiu pe ce post de televizuina e un clip ceva in care un copilas miorlaie "Doamne ocroteste-i pe romani", stiti, piesa aia bleaga in care suntem plini de necazuri, un fel de Tocator al Universului pe care bate Soarta cu batatorul de snitele... 
Ei bine, iar am prins aia azi si iar m-am gandit ca suntem cam de cacat. Ca avem un imn mizerabil in care ni se cere sa ne "desteptam". Bai, intelegi, sa ne "desteptam" nu sa ne "trezim". 
Adica un fel de invitatie asa, mai pe regulamentar la ceva eliptic dar care sa nu nelinisteasca, sa nu indemne la pus mana pe sapa, lopata toporas sau ce mai are omul prin batatura! 

Sa mor io, asta si cacatul al de Miorita, in care PLM, moldovanul e pus in garda de un avertizor de integritate "'avant la lettre" ca e un complot a ungurasului (sau ungurean, ceva din Vest in orice caz) ca ala s-a inteles cu un "vrancean" (ptiu drace, chiar asa?) sa ii dea in cap celui dintai!
Bai, si asta, in loc sa faca ceva acolo, o capcana, o ambuscada, o "divide et impera" sau macar sa aculte ce ii zice oaia, sa isi ia cainele al mai tare, ce PLM face? Baga o elegiaca din dosul curtii cu ingropaciune, cu balade din fluieras si, bai frate, cu mandria aia de cacat pe care o vedem mereu in jur. Stiti, aia in care se reazama bolundu de "beemer" dar altfel rupt in cur de n-are bani nici de benzina si ii face oii instructaj sa ii spuna ma-sii ca el s-a insurat! Auzi dobitocul, sa ii spuna ma-sii ca s-a insurat!


Bai, nu stiu daca Miorita si studiul ei excesiv a determinat formarea asta a poporului nostru sau e un rezultat ori, cine dracu stie, poate ca e un fel de reactie pozitiva in bucla, se intretin reciproc la masa critica - dar eu sunt siderat.

Si sictirit. D-aia am eu vorba aia cu "ultimii doua mii de ani"...

Bref e ca sa nu v mai aud ca ii descrieti pe romani ca fiind "oi", oaia aia stia ce era de facut, "baciul" a fost idiotul care nu a ascultat de sfatul cel bun!


Si asa, dragii mei, avem noi imn un "Desteapta-te, romane" in loc de "Treceti batalioane romane Carpatii"!


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.