Al Treilea Razboi Mondial

China's first domestically built aircraft carrier departs the port for its ninth sea trial in Dalian, Liaoning province, China November 14, 2019. Picture taken November 14, 2019. REUTERS/Stringer
Suntem in plin razboi. Al Treilea Razboi Mondial.
Este un razboi atat de asimetric incat cu greu iti dai seama ca e in plina desfasurare.
Ceea ce separa razboiul de micile incaierari este scopul actelor ostile.
Bunaoara in, sa luam ca exemplu Donbas, a inceput ca un razboi, parte a unor actiuni mai ample ce cuprindeau actiuni similare in teritorii aflate la distanta, scopul urmarit fiind subminarea puterii centrale in spatele careia se aflau interese economice americane. Nici acum nu s-a terminat, a cauzat doborarea unui avion civil si marile puteri nu fac decat sa se injure peste gard; geopolitica este oribila si noul ei nume este "realpolitik". Oare de ce e in germana termenul?
In cazul razboaielor de acest tip, este util sa definesti continutul si intinderea relatiilor sociale pe care actiunile ostile le afecteaza. Din acest punct de vedere, este clar ca intreaga Romanie, din punct de vedere teritorial, este sub atac. Lumea este trimisa in recluziune si nici nu mai conteaza daca paralizia sociala se datoreaza mortilor pe campul de lupta sau pur si simplu este o masura asumata si adoptata voluntar.
Efectul este acelasi.
Ani de zile, actiuni subtile au incercat sa obtina renegarea unei generatii asupra careia s-a aruncat cu rahat; pensionarii. Pensionarilor li s-a spus in fel si chip doar doar de celor tineri li se va face sila de ei si vor taia legaturile, vor inceta sa faca apel la experienta lor. Nu au reusit astfel ca, mai nou, le spunem "seniori", nu mai putem de grija lor si ne-au devenit atat de pretiosi incat ii tinem sub lacat, departe.
Urmeaza, potrivit spuselor unui director executiv al OMS, separarea membrilor de familie care inca stau impreuna, pe motiv ca unul din ei poate fi infectat si na...
Deci rezolvam ce nu s-a putut cu LGBT pentru ca, inca sunt prea multi hetero subversivi.
Carnivorii or sa aiba si ei de suferit pana cand vor deveni vegani de nevoie; soia e mai ieftin de crescut decat oile, porcii si vacile si, nu-i asa, virusii astia oricand pot sa se transmita si prin animalele astea pe care le mancam noi. E de-ajuns un studiu al unor cercetatori, s-a testat capacitatea de penetrare in randul prostilor.
Cu libera circulatie am rezolvat: Stam in casa.
Cu libertatea presei de asemeni, se pot inchide si site-uri si televiziuni; s-a demonstrat de la inceputul masurilor si nu prea a cracnit nimeni.
Bun, deci e clar: suntem in plin razboi, acte ostile se desfasoara zilnic, aproape ne-am desensibilizat si nu ne mai dam seama ca ele sunt pe socoteala noastra si a copiilor nostri ca doar imprumuturile sunt pe ani multi.
In orice razboi, exista comunitatea sau statul agresat.
Agresata este intreaga Romanie. Fiecare dintre noi pentru ca tara este suma cetatenilor mai mult decat orice altecva.
Este clar ca linia de clivaj social la care se intalneau diverse tabere incepe sa devina tot mai difuza. Este doar o chestiune de timp pana cand va disparea si vor simti TOTI greutatile luptelor pe frontul invizibil. Acum, o parte din activitatile economice sunt suspendate sau reduse si doar una mica incepe sa se inchida. Cand spun "mica" am in vedere numarul de angajati si impactul lor asupra bunastarii sociale generale. Incep sa dispara micile afaceri de la coltul strazii care deserveau multi cetateni cu venituri reduse precum si marile afaceri care aveau valoare adaugata mare, numite "de lux", ce deserveau o masa mica de cumparatori.
Bunaoara, celebra creatoare Lucia Hohan cred ca a primit o lovitura extrem de dura!
Botezatu deocamdata are o comanda de mascute, probabil facute din chilotei. Depinde de el si de valoarea comisionului daca o va mai primi pe a doua.
Magazinul de la parterul blocului de vis-a-vis de mine, fransizat sub Carrefour, inca traieste. Dar rafturile incep sa isi reduca varietatea de produse.
Sectorul IT inca functioneaza dar e vizibil vlaguit si o buna parte din ecosistem va incepe sa se contracte. Nu toate companiile IT lucreaza pentru securitate, aparare sau informatii si cele care nu o fac vor disparea in curand sau vor deveni insignifiante.
Masinile electrice mai pot astepta, cred ca revin la moda alea Diesel. Ce bine ca nu mi-am vandut-o!
Asadar, am stabilit care este tinta.
De acum e simplu si sa identificam agresorul.
De aici, de unde stau eu, agresorul pare sa aiba doua locatii de unde ataca sustinut.
Palatul Cotroceni si Palatul Victoria.
De aici se lanseaza atacurile sistematice. Aici se concep asa numitele "Planuri de lupta", detalierea actiunilor ostile indreptate impotriva inamicului. Decrete, numiri de procurori, Ordonante militare.
Covidul a picat manusa si, trebuie sa recunoastem ca specialistii in tactici si-au insusit situatia si au inceput sa o exploateze destul de rapid. Numai 3 luni le-a luat, nici n-ai zice ca sunt romani!
Taiem 25%, taiem pensiile "speciale" dar nu pe toate ci doar pe alea mai putin speciale. In general, pare ca facem bani racaind uleiul de pe peretii butoiului si incercam sa facem stocuri si "economie".
Daca va uitati in jur, o sa vedeti o Merkel care are grija de germani, un Orban Viktor care are grija de unguri, ala austriac... Sunt destule exemple.
La noi, nu unu, doua Palate se lupta sa ne termine.
Desigur, sunt teorii ca actiunile astora sunt dictate de altii, care sunt in spate.
Va rog sa imi dati voie sa ma indoiesc, sa cred ca doar mediocritatea si incapacitatea de a sesiza momentul istoric ii face sa actioneze asa.
Pur si simplu, este reflexul de supravietuitor care a inlaturat orice dorinta de a ramane in cartile bune ale Istoriei caci traim un astfel de moment! O alta sansa irosita.
In fine, peste aceste mici razboaie "locale" se suprapune un razboi mai mare.
Ratiunea acestei afirmatii este bulversarea in care chiar si mediul politic este introdus. Guvernele incearca sa peticeasca o criza majora prin care trece fiecare stat; singurul element care diferentiaza natiunile este natura si amplitudinea masurilor pe care le impun asupra cetatenilor iar asta sugereaza ca si peste ele exista o agresiune.
Sa fie petrolul? Nu prea cred pentru ca acolo acum se pierd bani. Sa fie Big Pharma? Aici se castiga bani. La fel si in zona productiei de echipamente, unde au inceput sa se cheltuie sume enorme de bani in detrimentul altor sectoare medicale.
Toata lumea e complet zapacita, toata lumea incearca sa supravietuiasca, dupa momentul eroic de inceput, pogoara asupra lor minima ratiune provenita din ghiortaitul din stomac si incet incet, multi se vor trezi.
Servicii, guverne, corporatii, toate incearca sa speculeze momentul si sa scoata cat mai mult din afacere!
Nasol e ca trezirea se va face prea tarziu si vor descoperi ca Lumea a fost luata in stapanire de Google, Amazon si Facebook.
Deja in spatele acestui razboi nu mai este un stat, nici macar corporatiile care produc ceva e se poate vinde, avem de-a face cu o luare in stapanire a oamenilor, la nivel de individ.
O pandemie ofera fix argumentul evaluarii individuale a tuturor oamenilor si exploatarea lor conform unor criterii de productivitate necesara companiilor de Big Data. Iar ele sunt singurele in masura sa o faca.
Tot ele controleaza si ce se vinde si au capacitatea de a modela cererea intr-un interval extrem de scurt de timp prin inducerea "poftelor" folosind "social media".
Am respins multa vreme teoriile alea cu 'codul de bare' dar, iata ca aproape am devenit asa ceva.
Aplicatii de mobil ne tin sub urmarire traseul si avertizeaza trecatorii daca aplicatia detecteaza simptome specifice Covid19. Covid 19 astazi, maine poate o sa fie Covid 20, ca pana la infinit sunt o multime de numere.
Coronavirusul asta e mana curata pentru asigurari. Le reduce numarul subiectilor expusi la risc (mda, pandemiile nu sunt asigurate) iar asigurarile de sanatate pot sa fie bucuroase, moartea subiectilor afectati este rapida si destul de ieftina din perspectiva lor contabila.
Comertul online o sa creasca exponential iar companiile mari vor deveni si mai mari, inghitind astfel faramiturile si curatind masa.
"Cui prodest" este o intrebare pe care o folosim deseori in analiza actului criminal, in special in cele in care incercam sa jalonam actiuni neclare din trecut.
"Cui foloseste"?
As zice ca marii castigatori sunt China si Rusia. Iar capul rautatilor cred ca este China. Rusia este un vecin prietenos care are curtea plina cu ce ii trebuie Chinei ca materie prima pentru a sustine actiunile urmatorului an cel putin.
China are toate atu-urile si este la capatul unei perioade de acumulari cantitative si este in plin salt calitativ, dupa cum ar fi observat fratii Marx si Engels daca ar mai fi trait. China a mai facut astfel de salturi si in trecut si, ocupati sa condamnam vehement comunismul chinez am devenit de-a dreptul orbi in a-i recunoaste calitatile.
China are productia necesarului propriu precum si a unei bune bucati de Glob dar are si cele mai mari platforme de vanzare online. Uitati de Amazon, eBay si alte chioscuri din astea (pe care de altfel o multime de chinezi fac vanzare) si uitati-va spre AliExpress, TaoBao, Banggood si veti intelege de unde vine cu bolta ce vine spre cele dintai!
Ce mai are China? Pai, are cel mai tare si extins sistem de supraveghere in masa. Cu identificare faciala, cu asignare de tag unic, cu detectia temperaturii corporale care face sa crape de invidie Flir (iRay) deja in functiune, dar si cu sistemul de punctaj social, masurile astea de Covid par sa fie croite pe gustul Chinei.
Bai, si China are chiar si armata, ceea ce face un pic dificila confruntarea directa cu ei.
China este si prietena cu Rusia zilele astea. China a trecut prima prin Covid19 si a aplicat rapid niste lovituri pe plan bursier din care a iesit tinand in mana o multime de chei spre companii vestice.
Rusia e usor circumspecta dar si ea tine situatia sub control.
Pot specula, privind cat de potrivit a fost momentul, ca virusul asta este o miscare deliberata a Chinei in pofida tuturor asigurarilor date de "reputati" oameni de stiinta ca asa ceva nu avea cum sa fie facut de mana omului. La fel au zis si amerindienii cand au vazut primii europeni in armura dar si olteanul cand a vazut camila: Asa ceva nu exista.
Apoi amerindienii au disparut iar oltenii rad si acum la bancurile inregistrate de Amza Pellea...
Sigur, pro-americanii vor sari in sus si vor spune ca na, America is za greatast si ca ei stiu si ca si-ar fi dat seama si ca, oricum, or sa faca si or sa dreaga.
Pot sa am indoieli?
Rusia si-a tras Crimeea practic sub nasul lor si nu au vazut-o venind! E si mica a naibii Rusia asta, s-a ascuns ca elefantul in cires! *
China se inarmeaza incet dar sigur; ocupati cu demonizarea PCC uitam ca forta partidului unic sta in increderea pe care o au oamenii in el. Iar chinezii au extrem de multa incredere in PCC, noua ne este greu sa intelegem asta dar ei, prin PCC au ajuns sa aiba ce manca, stiu sa scrie si sa citeasca, au crescut de la o tara chinuita la una mandra si constienta de forta ei si altele.
China este capabila sa concentreze energii uriase pe directiile stabilite de Partid, este o mica tara de furnicute care se pot transforma imediat in soldatei marsaluind la unison.
Pentru ei, COVID-19 va insemna accelerarea istoriei. Noi nu mai stim de mult ce e aia si am uitat ce a pus la pamant Imperiul Roman.
Invatati chineza fratilor si cititi Renmin Ribao!
Na, mi s-a terminat rezerva de trascau asa ca va spun: noapte buna!

PS.
Daca nu mai raspund la telefon inseamna ca m-au arestat pentru defetism. Luat-o si voi ca un pamflet la adanca pileala.

PS.
Daca nu mai raspund la telefon inseamna ca m-au arestat pentru defetism.
Luat-o si voi ca un pamflet la adanca pileala.



* - Ati vazut vreodata un elefant intr-un cires?
Nu ati vazut pentru ca s-a ascuns foarte bine!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.