Secu vs Partid

Criza asta ajuta la despartirea dintre afacerile securicilor si ale partidelor, mai ales PDLNL si USR... 
Sa vezi in organele de presa ale securitatii cum ataca smenurile facute de clientela de partid, asta e ceva ce nu poate fi egalat nici macar de Holywood! Intele ca si procurorii au inteles de unde bate vantul si s-au apucat sa confiste engros produse de la firmele de partid. 
Probabil ca, dupa confiscare, ajung la tratat baietii cu ochisorii albastri.

Ce este uluitor e ca aplica exact metoda Putin care, dupa dezordinea din vremea lui Boris Eltin, cand Partidul facea afaceri cu securistii lor, a impus separarea politicului de business.
Din asta s-a tras trimisul in puscarie a marilor "oligarhi" care isi luasera nasul la purtare si doreau sa controleze Statul; daca ar fi reusit, Rusia ar fi fost un fel de Statele Unite dar mult mai salbatice.

Ei, uite ca si la noi se separa apele dar aici niciun politician nu are ceva de spus... Pur si simplu, este lupta pentru supravietuire intre securisti si restul cetatenilor. Viitoarea Romanie s-ar putea sa fie alcatuita majoritar din securici si progeniturile lor. Desi imaginea este usor distopica, ar fi misto de scris un roman sau macar o nuvela pe tema asta.

Despre o Romanie in care securicii traiesc ca nababii, bine vaccinati, cu biciul pe palcuri de sclaveti, vanzand tot ce e de vandut pe aici, un mare lagar. Chestia e ca, pe masura ce resursele se epuizeaza, trebuie sa faca si intre ei niste segregari, precum naufragiatii... Vor incepe sa isi traga la gioale la inceput apoi se vor uita pofticios unii la ceilalti si vor sfarsi prin a se hali intre ei. Merita o nuvela, va spun eu!





 #ParereaMea

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.