Noaptea mintii in stare de urgenta

Art. 12 - Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează, la cerere, operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul COVID-19, certificate de situație de urgență în baza documentelor justificative.

Acest articol de lege este o capodopera a gandirii juristilor de la Cotroceni si va intra, cu siguranta, in istoria moderna drept un exemplu de analfabetism functional juridic!

Cum nene, sa ai un Decret presedintial privind instituirea starii de urgenta, act normativ exceptional, prevazut cu putere de lege in Constitutie si tu sa scrii in el ca opreatorilor economici li se elibereaza nu stiu ce certificate care sa ateste ca este stare de urgenta? Si, perla coroanei imbecilitatii, "pe baza documentelor justificative"! 
Ce? 
Ce se intampla "pe baza documentelor justificative"? 
Se elibereaza certificatul sau se certifica starea de urgenta, de la caz la caz? 

Adica, in timpul starii de urgenta, decretate explicit, ce document sa aduca pravalia? 
Unul care sa constate ca activitatea ei s-a derulat in timpul starii de urgenta?

Sunt complet bulversat ca niste juristi au putu sa astearna pe hartie asa ceva! 

De fapt, cred ca toti juristii de la Cotroceni erau afectati de febra inalta si au ramas doar profesorii de fizica sa redacteze Decretul! 
... si nici internetul nu cred ca mergea, ca ar fi gasit pe careva sa il intrebe prin e-mail!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.