Marea Schisma...

... dintre firmele "de partid" si cele "acoperite" are loc in aceste zile... Banutul este destul de limitat dar debitul tevii este enorm!
Si pe el se bat cele doua categorii de firme care tocmai ajunsesera si ele la un consens! Na ca virusu' vietii le-a dat planurile peste cap si i-a silit sa iasa din transee intr-un ataca furibund la baioneta!

Nimeni Orban tocmai a spus reporterilor, la ora de maxima audienta, ca va trimite ANAF-ul in control si ca poate le si anuleaza contractul alora cu bodega din sat care vine de milioane de euro masti de protectie!
Pai, babaiatule, chiar atat esti de dus cu pluta? Inteleg ca sa spui ca vrei sa ne cresti sansele de a ne infecta e un fel de realizare dar, sa te iei tu de firmele gradatilor?
Poate ca nu stii ce hartii stau prin sertarele "magistratilor procurori" in coperti albastre dar nu e nico problema, sunt convins ca o sa primesti niste poze pe Whatssap in curand!
..........................................................................


Se facea ca, in tara in care serviciile secrete faceau afaceri in deplina fratie cu politicienii si toti traiau fericiti asteptand adancile batraneti, s-a iscat ceva zarva cand a venit covidu!
Brusc, au inceput sa se intrezareasca oportunitati nemaivazute de afaceri! Doar ca era nevoie de ceva ca afacerile sa se intample rapid, fara de controale si, mai ales, cat se poate de departe de ochii lumii.
Bai, stiti ce? Nu am chef sa le zic in dodii asa ca va avertizez ca ce urmeaza e doar un produs al recluziunii si doar atat…
Cred ca zilele astea sunt niste baieti in vizita la Cotroceni sau unde o fi acum Marele Ficus si incearca sa il convinga ca nu e bine ce se intampla in tara, ca uite, bietul idiot s-a apucat sa comenteze cand fac si “baietii” o afacere printr-o firma interpusa, aseaaaaa, pe “haiducie”. Si ca nene, Baneasa te-a pus, Baneasa te da jos imediat daca nu iei niste masuri!
Ca uite, Nimeni Orban s-a dat in stamba imens si nici macar ala de strapungea neantul langa el nu a sarit sa il corecteze cand, cu gusa plina si sfatos ca betivul satului ne explica cum creste el riscul sa fim infectati!
“Ajunge” o fi scrasnit Neunsul urmat de “si pe cine sa pun in loc si cum”?
Nu pot decat sa las frau imaginatiei si sa imi inchipui cum aia doi – doi, pentru ca ei merg mereu in pereche, unul inspira si altul expira – i-au taiat-o scurt cu “nu ne intereseaza” (pluralul de institutie, nicio referire la numarul lor total).

Si tare imi e mie ca, dupa un proces de “gandire” (ironia e in spatele ghilimelelor), ceva o sa cedeze la cutia de comanda si o sa iasa C3PO si o sa ne anunte ca, “spre binele romanilor, o decizie grea, in stare de urgenta, demit guvernul si…”.
Ei, aici e misto, caci dupa acel “SI” va urma desemnarea urmatorului premier care sa rezolve treaba, sa readuca “Romania lucrului bine facut”.
Cine sa fie cine sa fie? Pai, pentru asta ne uitam la busola opiniei publice, la grupul Digi. Care, surprinzator, a inceput sa il cam zgarie pe Sica, semn ca deja pe linie operativa s-a transmis mesajul! Si nici nu e greu sa il faci praf, Nimic Orban are talent in a se autopromova.
Si in mai cine da cu piatra Digi? Aaaaaa….. Cred ca si Barna are tinta pe el!
Si atunci? Cine mai ramane sa ne salveze?
Ia, cred ca unii pe acolo prin spate, ati ghicit! Ciiiiine nu a gresit pentru ca nici nu a munciiiiit??? Cine? Cine?
Ciolos.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.