Mânăstirea Secu


Scria cineva foarte bine că în frumoasa noastră țară poți fi securist fără nici o problemă. Cu excepția cazului când ești pesedist.
Augustin Lazăr. Procuror general al Republicii. Fost. Demascat ca procuror colaborator al Securității. Sau ceva pe aproape. Insuficient pentru Deontologi, care l-au decorat. Scos la pensie la termen, cu o sumă uriașă lunar.
Mihai Șora, filosoful Vieții și al Timpului. Asistent al Întunecatei Ana Pauker. Singura femeie de care și lui Stalin îi era un pic frică. Tipul lucra liniștit și lua leafă când mulți mureau prin pușcării și pe la Canal. Azi dă lecții de deontologie.
Tipii care l-au executat practic pe inginerul Ursu. Nici usturoi nu au mâncat nici gura nu le miroase. Scăpați de Sf. Justiție.
Tatăl lui Voiculescu Vlad. Turna la Securitate, "că nu avea soluții". Fiul e azi super-implicat și binențeles, dă lecții de deontologie. Luptă contra "Ciumei Roșii" și e adorat de o cohortă de fani.
Președintele nostru, pupat azi în locurile ălea întunecoase de Donald Tusk cum nici Ceaușescu nu reușea să fie la "Cântarea României". El nu a avut legături cu Securitatea. Doar cu niște obscure organizații ale etnicilor germani, declarate un pic naziste. Azi e Ceahlăul României, iubit de 66% dintre noi.
Unchiul meu, Irmil. A demisionat din trupele de Securitate pentru că "nu putea să bată oameni". A avut grad de ofițer, maior chiar. A plecat ca un câine, fără grad și pensie. A scăpat că avea nume rusesc și pe vremea aia conta. A fost o viață paznic la Ferma Piscicolă. Nu mi-a dat niciodată lecții de deontologie, doar mi-a spus să fiu eu întotdeauna. Să învăț matematică (adora știința cifrelor). Și să mă feresc de comuniști.
Cine credeți că dormea liniștit noaptea?

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.