Coronavirus SARS CoV-2 si COVID-19

Nu m-am apucat sa imi dau cu parerea, sunt o multime care o fac. Dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc si nu urmaresc ce se intampla.

O fac dintr-un motiv simplu; morbiditatea virusului este mai mica decat cea a virusului gripal sezonier dar, cu toate acestea, lumea pare cuprinsa de isterie.

Prima chestiune care mi-a atras atentia este edificarea ultrarapida a unor spitale de catre chinezi.
Am avut ocazia sa discut cu un chinez veritabil, un intelectual chinez nu un impingator de roaba si China este un adevarat fenomen! Unul care include si aprecierea rolului Partidului Comunist Chinez in ridicarea Chinei! Dar asta e alta poveste care, cu siguranta trezeste umori in cititorii care au apucat partidul unic in Romania si nu vreau sa cedez tentatiei de a face paralele si perpendiculare pe subiect.

Sa revenim deci.

In China, are loc o explozie a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 (denumirea oficiala a virsului).
Autoritatile chineze raspund intr-un mod uimitor, ferm, rapid, disciplinat. Populatia ia in serios masurile stabilite de specialisti.
Infectia  - la data la care scriu - cunoaste o scadere a ratei de crestere, chestie predictibila, de altfel.
China, prin laboratoarele sale de cercetare, pune la dispozitia intregii lumi genomul virusului pentru a da posibilitatea comunitatii stiintifice sa il studieze si sa il combata.

Infectia se raspandeste miraculos, afectand aproape intregul Glob.

Privind cifrele, chestiunea este minora si benigna dar capata proportii grotesti prin implicarea mediatica si prin vectorii de zvonistica de pe social media. O parte a social media!

In prima linie a luptei cu virusul s-au aflat laboratoarele de cercetare medicala dintr-un consortiu care isi desfasura activitatea in Wuhan.
Anuntul de publicare a genomului a fost facut pe 11 ianuarie 2020.
Institutii cu pretentii de reputatie impecabila anunta, astazi, ca, vezi Doamne, laboratorul care a publicat genomul a fost inchis a doua zi!

O privire de ansamblu asupra situatiei ma face sa cred ca asistam la o actiune sistematica cu toate caracteristicile unei operatiuni a unor servicii secrete.

Teoria nu imi apartine suta la suta; Bogdan Hertog, preluand un articol de Pepe Escobar pare si el ca ia in calcul aceasta teorie. Luati o pauza, cititi articolul si reveniti.

Bun, v-ati facut o idee cu privire la motivele pentru care putem lua in calcul teoria razboiului hibrid, da?

Hai sa reanalizam ce se intampla in Romania si prinprejur:

-Discutiile se invart in jurul unor presupusi/potentiali purtatori/infectati/vindecati miraculos. Confuzia pare bine intretinuta; pe pagina CDC-UE, Romania apare cu 3 cazuri  "confirmate". Pe pagina CDC China, aparem cu 3 cazuri din care niciunul vindecat!  Presa noastra se incapataneaza sa prezinte informatii contradictorii:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/noi-informatii-despre-starea-de-sanatate-a-celor-trei-romani-cu-coronavirus-1268186

https://www.mediafax.ro/coronavirus/arafat-primul-pacient-confirmat-in-romania-cu-coronavirus-nu-poate-fi-lasat-acasa-18912546

https://romania.europalibera.org/a/dou%C4%83-noi-cazuri-de-coronavirus-au-fost-confirmate-%C3%AEn-timi%C8%99oara-%C8%99i-maramure%C8%99/30459791.html
Pare ca autoritatile cauta cu disperare persoane infectate cu coronavirus ca sa justifice ceva...

-Pe lista CDC (SUA), aparem cu "cazuri confirmate"!

-27 februarie 2020 - Rusia anunta ca a dezvoltat cateva prototipuri de vaccin si urmeaza testele.

-SUA acuza Rusia de raspandirea dezinformarilor despre coronavirus, Rusia zice ca nu.

-Europa Libera toarna gaz pe foc cu un fakenews; zice-se ca laboratorul care a anuntat si publicat genomul virusului a fost inchis a doua zi de autoritatile chineze.

-In zadar autoritatile stiintifice incearca sa lupte cu valul de dezinformare. Nimeni nu ii mai ia in seama.

-Genomul a fost anuntat de un cercetator de la Universitatea din Sydney, Edward holmes, care participa la consortiul format pentru cercetarea virusului. Detalii aici.

-Diverse institutii din sfera serviciilor de informatii incep sa faca investitii in diverse echipamente, cu eficienta cel putin discutabila (de exemplu: achizitia de camere de termoviziune prin eludarea procedurilor normale, cu livrarea de produse peste 45 de zile).

-Anumite proceduri judiciare sunt pornite impotriva unor persoane politic incomode prin invocarea coruptiei in lupta contra coronavirusului. Presa nationala le rostogoleste copios  (dar si presa straina) desi procurorii fac referire la chestiuni fara legatura cu maladia. Potrivit comunicatului oficial al DNA, ,este vorba despre un contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

-Turcia, sub pretextul ca Siria si Rusia i-a atacat forta de invazie din Siria deschide granitele unui prim lot de irca 70.000 de refugiati, desi primeste subsidii consistente de la Uniunea Europeana tocmai pentru a-i retine pe teritoriul lor.

Din punctul meu de vedere, SUA este unicul beneficiar al acestor actiuni concertate; de zece ani domina "piata" manipularii prin dezinformare, a generarii si propagarii emotiei la nivel de persoana (prin FaceBook si componentele asociate) iar o Europa in degringolada nu face decat sa profite Imperiului american. Imprejurarea ca Rusia este si ea printre cele mai afectate state este doar un corolar al vecinatatii geografice si al extinderii relatiilor comerciale terestre dintre cei doi mari vecini.

La nivel local, Romania pare terenul pe care experimentele unor smintiti isi gasesc spatiul fertil pe care sa ia proportii grotesti, incepand de la adevarate retineri fara mandat si pana la prezumarea acordului pentru felurite tratamente si vaccinare obligatorie.

LE:
Nu vi se pare ca arata ca o repetitie pentru ceva mai serios?



O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.