Lucruri bune care se duc dracului

Sunt planuri mari anuntate de noul Guvern al Trubadurului iute varsator de sprituri.
Fac o lista cu ce li se vantura prin diribel si vedem ce dispare si ce ramane.


1. Pilonul 2 se prabuseste.
        Adminsitratorii fondurilor de pensii din Pilonul II, adica, privat dar cu contributie obligatorie nu au obligatia de a asigura randament pozitiv pe fondurile administrate ci doar de a se asigura ca nu diminueaza valoarea contributiilor depuse in contul asiguratului. Fondurile (societatile care adminstreaza banii contribuabilior asigurati) au inregistrat o crestere spectaculoasa, mult peste randamentul afacerilor veritabile. Cresterea spectaculoasa din 2016 si 2017 o pun pe seama imbunatatirii situatiei economice generale din Romania ca urmare a masurilor economice implementate de Guvernul PSD; rata somajului s-a redus, semn ca tot mai multi romani gasesc loc de munca dar si ca o parte din contractele "la negru" ies la lumina. Evaluarea mea este consistenta cu rezultatele EUROSTAT. O analiza financiara a administratorilor fondurilor, AICI.

2. Magazinele de produse romanesti - Casa de Comert Unirea.
       Infiintata de ministrul Petre Daea, reteaua magazinelor in care ar urma sa avem produse romanesti, veritabile, pare a fi un succes daca te duci in fata magazinului si vezi cat de rapid dispar produsele de pe rafturi. Apoi, poti observa cat de des se face aprovizionarea. Am cumparat produse de acolo si as cumpara in continuare. Au gust, sunt bune si, mai ales, sunt realizate aici, in Romania, cu munca romanilor. Anul acesta si rosiile au fost minunate si sunt convins ca este o legatura intre masurile aceluiasi Daea. O analiza cu privire la aceste magazine o gasiti AICI. Totusi, noul guvern doreste desfiintarea acestor magazine. Succes, spor si sa va pregatiti frigiderele pentru ca nu o sa aveti loc sa puneti carnea livrata de talpa tarii, aia care trage la camp, la grajd, la livada. 

3. Depesedizarea guvernului
     Nu stiu, chestia asta cu liste cu oameni mi se pare asa, un pic nazista si parca de prin anii de inceput ai comunismului. De oriunde! In acele perioade erau facute liste, oamenii erau scosi din case si mutati in Baragan, in casele lor se instala nomenclatura. Pentru inceput vor fi dati afara rudele, sotii/sotiile, apoi vor continua cu niste rude mai indepartate, poate veri, verisoare, amante dupa care, cine stie, pofta vine mancand si pot sa continue sub acest pretext. Profesionisti, nu? Trec peste faptul ca este complet strigator la cer si poate chiar ilegal, sa ai astfel de liste :-)  Suna bine, nu?

4.Privatizarea sistemului de interventie la urgenta
      Nu are rost sa dezvolt dar puteti citi AICI,  AICI, AICI.




O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.