Ministrul Garbovan

Am urmarit cu interes pozitiile publice luate de d-na Garbovan si am rezonat cu acestea.

Sunt mai multe motive. Unul dintre ele este ca au la baza o intelegere a rolului Justitiei intr-un stat normal.
Un al doilea motiv este ca nu foloseste cuvinte de prisos. Normal, este un adevarat magistrat.

Poate tocmai de aceea ma indoiesc cu privire la ceea ce va putea face din pozitia de Ministru al Justitiei.

De acolo de unde este, reprezentanta a U.N.J.R prezinta un pericol major pentru toata clasa politica.

Este judecator, deci inamovibil.
Este judecator, reprezinta alti judecatori.
Este judecator, nu poti sa o tarasti in mizeria politica.
Este judecator, este critica la adresa derapajelor Puterii.

Daca as fi un politician si as fi deranjat de pozitiile ei publice, as cauta intai sa inlatur piedicile intr-o eventuala raspundere juridica pentru opinii.

Este greu sa faci un judecator care nu ia mita sa intre in malaxor. Dar, daca ii rapesti calitatea de magistrat mai intai, se deschid apoi o multime de posibilitati...

Hai sa vedem de unde vine propunerea!
De la PSD!
Acelasi PSD care acum este condus de o echipa bine galonata, un partid al carui presedinte declara senin ca a lipsit din tara 9 ani si ca nu stie cum devine chestiunea cu "statul paralel". Care nu numai ca e de acord ca Justitia nu mai este un subiect public dar isi ia angajamentul sa nici nu mai repare ceva in acest domeniu. Surprinzator, un partid care nu are nimic impotriva unor Ordonante pe Justitie daca acestea corespund cererilor "strazii". Aceeasi care a cerut sa nu mai auda de OG-uri din acestea...

Doamna Garbovan, prin pozitiile publice la adresa neregulilor din Justitie deranjeaza in acest moment toate taberele. Pur si simplu, prin faptul ca din cand in cand vorbeste despre teme importante din Justitie, face valuri. Lumea o asculta.
Are credibilitate.

A sosit momentul ca "Sistemul" sa se ocupe si de ea.

Asa ca, i-a oferit functia de Ministru al Justitiei,.. O functie politica, o functie in care poate si va fi puternic atacata. Fata de un politician poti folosi toata gama de argumente, inclusiv pe cele pe care nu le puteai folosi fata de un magistrat. Si judecator.

Poate ca ar trebui ca cineva sa ii spuna ca este inceputul sfarsitului pentru ea.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.